Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.04.18
41180 18
Друкувати
Обране

ДКСУ про подання звітності за І квартал 2018 року через АС "Є-Звітність"

Державна казначейська служба України (далі – Казначейство) повідомляє, що зміни до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2012 № 44, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.02.2012 за № 196/20509 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.02.2017 № 44, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.03.2017 за № 297/30165) (далі - Порядок № 44) знаходяться на державній реєстрації в Міністерстві юстиції України.

Зазначеними змінами до Порядку № 44 передбачено, що форми звітності складаються та подаються із застосуванням автоматизованоїсистеми подання електронної звітності клієнтами Державної казначейської служби України (далі – АС «Є-Звітність»).


Проте:
пунктом 17 чинного Порядку № 44 встановлено, що форми бюджетної звітності подаються також на електронних носіях згідно з вимогами автоматизованої системи Казначейства України. У процесі подання бюджетної звітності органам Казначейства може здійснюватися обмін документами в електронному вигляді, в тому числі електронними документами. При поданні звітності в електронному вигляді застосовуютьсявимоги Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронний цифровий підпис".

пунктами 13 та 14 Порядку заповнення форм фінансової звітності в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансівУкраїни від 28 лютого 2017 року № 307, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 березня 2017 року за № 384/30252 (далі - Порядок № 307), встановлено, що фінансова звітність подається органам Казначейства також на електронних носіях згідно з вимогами автоматизованоїсистеми Державної казначейської служби України. При поданні фінансової звітності в електронному вигляді застосовуються вимоги законодавствапро електронні документи та електронний документообіг.

Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг» визначено, що електронний документ це документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити документа, створення якого завершуєтьсянакладанням електронного підпису. Оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов'язковимиреквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Проелектронний цифровий підпис".

Електронний цифровий підпис - вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікуватипідписувача. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа (Закон України «Про електронний цифровий підпис»).

Станом на 03.04.2018 АС «Є-Звітність» знаходиться в дослідно-промисловій експлуатації та в повному обсязі забезпечує виконання вимог вищезазначених законів України і нормативних документів щодо складання звітності.

Враховуючи вищевикладене, розпорядники та одержувачі бюджетних коштів можуть здійснити подачу звітності за І квартал 2018 року в електронному вигляді через АС «Є-Звітність», яка надає можливість візуалізувати оригінал електронної форми звітності на паперових носіях, що відповідає вимогам Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг». Подана в електронному вигляді звітність буде перевірена та завізована органом Казначейства в установленому порядку.

Додатково повідомляємо, що АС «Є-Звітність» буде налаштована на подання звітності за І квартал 2018 року починаючи з 10 квітня поточного року.

З метою накопичення та використання у майбутньому звітних даних, пропонуємо, розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів, які подали звітність за І квартал 2018 року на паперових носіях, здійснити її подання в електронному вигляді через АС «Є-Звітність».

http://www.treasury.gov.ua/main/uk/publ ... cle/400794

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
18
Юлія
04.04.2018
как они уже задолбали своими изменениями. !!!!
Таня
04.04.2018
Хоч офіційно вже написали, що раніше 10-го не чекайте змін, а то заходиш щогодинно і перевіряєш чи не оновили звітну дату
Ігор
04.04.2018
Навіщо робити дві роботи : зара вносити в медок і друкувати на бумазі , а потім вносити в програму Є Звітність. Термін подачі в мене в казначейство 05.04.2018р. Бардак!!!
Анна Ігор
04.04.2018
А еще в Е дату потом вносить.
Інесса
04.04.2018
Спочатку придумали є-звіт, щоб не здавати в казну на паперових, не стояти в чергах але мучитися через роботу сайту. Тепер і на паперових здавай і є-звіт. Полегчало нашей маме.......
buh743
04.04.2018
Добрі люди, на галасуйте.
Тож сказано, що дослідна експлуатація.
А продублювати в електронці не погано.
Навчимося, тай потім легше буде звітувати зростаючим підсумком.
Ikar buh743
05.04.2018
не звертайте уваги, тут так прийнято вес час хаять та мінусувати тих хто не згоден
Таня buh743
04.04.2018
Ага, дослідна експлуатація, тестовий режим, тільки чогось в масштабах всії країни одразу! Не вийшло одразу лавровий вінок на голову нап"ялити, тому об"явимо цей процес дослідною експлуатацією. Да ну їх, реформаторів цих!..
Марина
04.04.2018
Так, дійсно, бідні наші бухгалтери, нема й так коли в гору глянути через всі нововведення, а тут ще й Є- Звітність,яка то працює, то ні.
Алла
05.04.2018
А все тому, що суворіше потрібно було від початку вимагати у всіх зробити ключі, протестувати річний звіт, а тепер вже повноцінно і вчасно зробити і здати квартальний. Тоді не було б цих розмов.
Оля Алла
05.04.2018
Якби був хоч один офіційний лист, а не все на словах, хоча б відеокурс якийсь із працювання з програмою, то зараз би було менше проблем і питань.
П.С. У нас все працює. Готові вносити звіт за 1 квартал.
Таня Алла
05.04.2018
Суворіше треба було вимагати із профільних міністерств в частині порядку складання звітності. А то кожен квартал по-різному "шпаргалили", тут читаємо, тут рибу завертаємо...А рік майже всі здали на нервах! Хочете ключі-профінансуйте! Хочете тестувать - доплатить нам, піддосвідним тваринкам, а не знущайтесь постійно!
світлана
05.04.2018
за дати складання звітності я мвчу, це бардак бардакович! як 5 квітня можна "качественно" сделать отчет.
Юлія
08.04.2018
Потрібно внести з 10 по.....Яке число? Які терміни?А то казначейство вимагає вже 10 звітність в електронному варіанті щоб була надіслана!
Анна Юлія
10.04.2018
Устно в Казначействе сказали, что до 16 числа внести отчетность
Любов
10.04.2018
Ну що, хто перший? В кого вже запрацювало? Поділіться досвідом!!!
Валентина
10.04.2018
В нас працює.вже здала
Андрей
13.04.2018
Скажите пожалуйста на каком форуме можно обсудить ошибку КПК, которая стала выскакивать во время формирования Бюджетної звітності, то ли после обновления, то ли что-то не верно заполнено. Но За 1 квартал отчетность сдали нормально, а теперь одни КФК формирует а некоторые выдает ошибку... Админ в нашем казначействе как раз в отпуске,.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×