Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.03.17
12696 10
Друкувати
Обране

Харчування учасників змагань: ПДФО, відображення в 1дф

Яким чином оподатковується ПДФО вартість харчування, яким забезпечуються за рахунок державного бюджету учасники спортивних заходів (змагань, навчально-тренувальних зборів), і за якою ознакою відображаються дані виплати в податковому розрахунку за ф. 1ДФ?

Загальні правові, організаційні, соціальні та економічні основи діяльності у сфері фізичної культури і спорту визначено Законом України від 24 грудня 1993 року № 3808-XII «Про фізичну культуру і спорт» відповідно до ст. 47 якого фінансування розвитку фізичної культури і спорту здійснюється відповідно до цього Закону та інших нормативно-правових актів за рахунок коштів відповідного державного та місцевого бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

     Так, постановою Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 року № 689 затверджено порядок забезпечення харчуванням за рахунок коштів державного бюджету учасників спортивних заходів державного та міжнародного рівня, що проводяться на території України (далі – Порядок).

     Пунктом 3 Порядку визначено учасників, які забезпечуються харчуванням за рахунок бюджетних коштів під час проведення спортивних заходів.

     Згідно з п. 4 Порядку видатки на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів здійснюються в межах та за рахунок бюджетних коштів.

     Грошова добова норма витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів затверджується Мінмолодьспортом за погодженням з Мінфіном відповідно до добової норми готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів державного та міжнародного рівня (далі - добові норми) та коефіцієнтів застосування норм готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів державного та міжнародного рівня з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб, групи видів спорту, виду спортивного заходу (далі - коефіцієнти) виходячи з рівня середньоринкових роздрібних цін на відповідні продукти харчування за даними Держстату з урахуванням витрат, пов’язаних з приготуванням готових до вживання страв та обслуговуванням, згідно із собівартістю надання відповідних послуг.

     Зазначені норми витрат можуть переглядатися щороку до 1 квітня на підставі даних Державної служби статистики України щодо рівня середньоринкових роздрібних цін на відповідні продукти харчування станом на 1 січня поточного року (п. 5 Порядку).

     Наказом Міністерства молоді та спорту України від 27.01.2014 № 146 затверджено грошову добову норму витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів. 

     Під час проведення спортивних заходів організатор, що проводить такі заходи, забезпечує харчуванням їх учасників відповідно до положення про проведення зазначених заходів та добових норм і коефіцієнтів (п. 6 Порядку).

     Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розділом IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) відповідно до якого на учасників офіційних спортивних заходів (навчально-тренувальних зборів, змагань), поширюється норми п.п. 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 ПКУ.

     Враховуючи викладене, вартість харчування, яким забезпечуються за рахунок державного бюджету учасники спортивних заходів (змагань, навчально-тренувальних зборів), не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб та відображається у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ за ознакою доходу «127».

ЗІР категорія 103.04

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
10
Ольга
30.03.2017
Доброго дня! Були офіційні роз'яснення ДФС України щодо вище зазначеного питання?
Тетяна
30.03.2017
Це ж офіційне роз'яснення з сайту ДФСУ
Тетяна
30.03.2017
Пожалуйста, подскажите питание спортсменов это касается только государственного бюджета? А если с местного бюджета?
Тетяна Тетяна
31.03.2017
а яка різниця коли подавати виправлення? всерівне платити штраф. чи зараз, чи коли перевірка прийде)))))))))
Тетяна Тетяна
31.03.2017
МНЕ В налоговой местной сказали, что касается всех уровней бюджета
Ірина
30.03.2017
А це стосується суддів та його помічників? Чи тільки учасників?
Марина
30.03.2017
Якщо за минулі періоди я не показала ці відшкодування? Треба виправляти? І як?
Тетяна Марина
31.03.2017
а яка різниця коли подавати виправлення? всерівне платити штраф. чи зараз, чи коли перевірка прийде)))))))))
Марина Тетяна
01.04.2017
а як виправити? і який штраф?
головний бухгалтер
31.03.2017
Роз'яснення кожен раз інші, давайте ще і добові подавати, хоча в бюджетників це можна назвати чайовими, а госпустановах одна доба як в бюджеті 10,65 . Щоб все це показати при оптимізації штатів треба прцювати не 40год в тиждень а 60. А стільки штафів, як обіцяють бухгалтеру його мінімальної зарплати не хватить
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі