Інформація по темі "" | Публікації по тегу
07.02.23
9848 4
Друкувати
Обране

Найближчим часом на порталі ПФУ з'явиться можливість надавати повідомлення про виплату лікарняних

Щоб зменшити ризик затримок при виплаті працівникам допомог за лікарняними, ще в 2018 році Фонд соціального страхування України впровадив систему оперативного інформування про здійснення виплат.

Відтоді про перерахування працівнику отриманих від ФССУ коштів роботодавець звітує у місячний термін після виплати допомоги – це дозволило нам не лише краще контролювати використання коштів Фонду і дотримання прав застрахованих осіб, але і реалізувати ризик-орієнтовані підходи в перевірках страхувальників.

Однак, починаючи з цього року, ФССУ передав свої функції до Пенсійного фонду.

У зв'язку з цим, у роботодавців виникає запитання щодо подання повідомлення про виплату коштів за лікарняними.

Під час спільного он-лайн вебінару Генеральної дирекції ВГО «Асоціація платників податків України» та контролюючих органів, представники Пенсійного Фонду зазначили, що зараз працюють над впровадженням цього сервісу на порталі ПФУ. Можливо, вже за тиждень роботодавці отримають таку можливість.

Поки що подавати повідомлення про виплату лікарняних слід у паперовому вигляді до територіальних відділень Пенсійного Фонду України. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
Тетяна
07.02.2023
Як завжди, спочатку запроваджують, а потім думають!!!! А бухгалтеру потрібно за всім услідкувати
Наталяі Тетяна
08.02.2023
Ну так, згідна. Вони здається ще у вересні оголосили про скорочення ФССУ, то невже за 4 місяці не можна зробити абсолютно всі зміни, щоб з 1 січня бухгалтер приступив до роботи і все працювало.
Хоча є 2 зміни якими я як бухгалтер задоволена. 1 - фінансування приходить ну дуже скоро, подала заявку 30.01, 31.01 гроші вже були на казначейському рахунку.
А 2- що після оплати лікарняного ПФУ статус лікарняного змінюється на оплачений) в мене багато лікарняних щомісяця і весь час був страх когось пропустити, а тут статус дуже допомагає.
От за ті два полегшення кажу дякую))
Наталія
15.02.2023
"Поки що подавати повідомлення про виплату лікарняних слід у паперовому вигляді до територіальних відділень Пенсійного Фонду України." У мене в Пенсійному фонді не взяли повідомлення. Ще й були обурені тим, що це таке і навіщо я їм це принесла.
Галина
15.02.2023
Повідомлення в паперовому вигляді про виплату допомоги з ТВП у територіальному відділенні Пенсійного Фонду України неберуть, терміни про оплату через 2 дні будуть прострочені. Що робити?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×