Інформація по темі "" | Публікації по тегу
10.09.19
8571 21
Друкувати
Обране

Парламентський комітет підтримав об'єднання звітності з ПДФО та ЄСВ

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянув низку законопроектів, визначених Президентом як невідкладні.

Серед них проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб" (№1057) та законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб" (№1072).

За результатами розгляду члени Комітету підтримали та рекомендували парламенту прийняти за основу і в цілому розглянуті проекти. 

Нагадуємо, зазначеними законопроектами передбачено об’єднання звітності з ЄСВ зі звітністю з ПДФО, що дозволить скоротити кількість звітів для платників податків – страхувальників (підприємств та самозайнятих осіб).

У разі прийняття зазначені Закони наберуть чинності з 1 липня 2020 року.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
21
12345
10.09.2019
Можно подумать, что это новшество поможет вывести из тени чьи-то доходы! Одна головная боль бухгалтерам.
Иван
10.09.2019
Слава Богу!
Олена
10.09.2019
С какой стороны смотреть.Если, все сдавать раз в квартал, то хорошо. Если, как ДФ-1, сдавать каждый месяц, то плохо
Олена Олена
10.09.2019
Перепутала стчеты(((Каждый месяц, как ЕСВ
Вадим
10.09.2019
А ще пропонують відмінити єдину ставку ПДФО і вернутися до прогресивної школи. Ото буде веселуха із цим звітом. Ех, не тим займаються зелені "рехворматори", їм не звіти потрібно об"єднувати, а думати як боротися з корупцією.
Ikar Вадим
10.09.2019
боротьбою з корупцію займається інше відомство, то що цим байдики бити?
Вадим Ikar
10.09.2019
Ні, ці можуть їм допомагати. А чесно кажучи, краще вже бють байдики, ніж ламають налагоджену систему видумуючи нового звітного "монстра" з сумнівною ефективністю і на впровадження якого потрібно буде купа коштів . Потрібно реформувати саму систему оподаткування, наблизити її до європейського зразка, а не так як при совку видумувати нові форми бланків та звітності.
Stavr Вадим
10.09.2019
А Вы работали бухгалтером при совке? ))) Знаете, при "совке" на массу колхозов, госпредприятий и организаций района приходился один исполком, в котором был один райфинотдел, в котором работали налоговики, КРУшники и тд. и т.п. И как-то справлялись и умещались в одном здании. А сейчас финуправление, налоговая, казначейство, пенсионный, центр занятости, соцстрах ит д. и т.п.
Вадим Stavr
11.09.2019
Шановний, при совку в райком, горкомах, олбкомах сиділа ціла купа секретарів, замів, керівників комітетів, комісій, аналітиків та інших сторцаків і "зданія" були багатоповерхові . В тих самих колгоспах теж були парторги, інструктори, обліковці, в бухгалтеріях сиділо десятки працівників кожен з яких вів лише свій напрямок. Подивіться ще раз фільм "Службовий роман" там дуже точно показано совкову бюрократію.
Stavr Вадим
11.09.2019
А сейчас не то самое? ))) просто к обкомам добавились областные налоговые, казначейства, фонды. И каждая из этих лавочек тоже сидит в многоэтажных хатках )))
Вадим Stavr
11.09.2019
Повністю з Вами згідний, те саме і займаються тим же, придумують нові звіти та форми. Тому і пропоную, якщо вже утримуєте їх на роботі то або завантажте корисною роботою або забороніть навантажувати інших безтолковою звітністю.
Stavr Вадим
11.09.2019
Так разве плохо, что два отчета заменяются одним? это давно нужно было сделать.
777 Stavr
12.09.2019
а что хорошего ? раньше по налогам делали раз в квартал, а сейчас каждый месяц . Та ещё и поиграйся с льготой и пропорциональным удержанием налога , донарахуванням и нарахуваннями до МЗП
Вадим Stavr
11.09.2019
Погано те , що знову замість реформування самої системи оподаткування займаються реформуванням бюрократії.
Stavr Вадим
11.09.2019
Отчётность - одна из составных частей этой системы. Так что начало есть
Вадим Stavr
11.09.2019
Ну так спочатку створюють систему, а вже потім звітність, а не навпаки.
АнНет Вадим
10.09.2019
Рівень корупції залежить від бідності: чим бідніша країна, тим більша корупція. Так що найперше потрібно боротися з бідністю
Вадим АнНет
10.09.2019
Ага, бідний бо дурний, а дурний бо бідний. В тім і річ, що державні ресурси даремно витрачаються на придумання нових звітів та циркулярів.
12345 Вадим
10.09.2019
бороться с коррупцией себе дороже - вдруг кто-то из своих пострадает transparent_pxl.pngто ли дело отчеты объединять или "страну в смартфоне" организовывать...
Людмила
11.09.2019
Ще на початку своєї роботи в бухгалтерії сама дивувалась, що одні і ті ж дані подаємо в різні відомства тільки на різних бланках. І було запитання: чому не можна зробити ОДИН загальний звіт, в якому і буде представлена вся необхідна інформація для різних служб і відомств. Рада, що почали рухатись в цьому напрямі!!!
Вадим Людмила
11.09.2019
Шановна, Ви неправильно ставите питання, головне питання не в кількості звітів, а в їх доцільності . У нас за ухилення від сплати податків меньша відповідальність і контроль ніж за помилки у звітах чи порушення сроків їх подання.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі