Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.01.20
10475 7
Друкувати
Обране

Протягом місяця змінять Звіт з ЄСВ заради електронних трудових книжок

Електронна трудова книжка замінить свій паперовий аналог

Уряд визначив порядок обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи - підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі (постанова КМУ від 27.11.2019 р. № 1084).

Тож дані, які містить реєстр застрахованих осіб, прийматимуть для підтвердження трудового стажу під час укладання трудового договору, призначення пенсій та для інших цілей, передбачених законодавством.

Мінфін в місячний строк перегляне форму звіту з ЄСВ задля появи в ньому граф для обліку відомостей про посади, кваліфікацію та умови праці застрахованих осіб.

Порядок № 1084 передбачає, що відомості про трудову діяльність працівника подають ПФУ через веб-портал електронних послуг у вигляді сканованих копій документів з обов'язковим накладенням страхувальником або працівником кваліфікованого електронного підпису. Зазначені відомості можуть бути подані також в оцифрованому вигляді. Вимоги до формату інформації встановить ПФУ.

Повідомлять застрахованій особі про виявлені випадки відсутності в трудовій книжці необхідних записів або неправильних чи неточних записів про періоди роботи, або інші розбіжності (зокрема за періоди страхового стажу після 1 липня 2000 р. за даними реєстру застрахованих осіб) через її електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг ПФУ.

Проте задля повного втілення в життя обліку трудової діяльності в електронній формі необхідно прийняти законопроект № 2686, який 27.12.2019 р. уряд подав до Ради. Він має скасувати паперові трудові книжки працівників.

В результаті під час прийняття на роботу не вимагатимуть трудову книжку. Натомість можна подавати інформацію (резюме) про отримання спеціальних знань, досвід роботи за професією (посадою), наявність і застосування професійних навичок, виконувані роботи (надані послуги) у довільній формі, а також характеристики, рекомендації та інші документи, що характеризують попередню роботу.

ligazakon.net

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
7
Ната
03.01.2020
Давайте тепер бухгалтер по зарплаті і трудові книжки буде вести... зробили б окремий звіт по кадровим питанням для відділу персоналу, задовбали вже своєю 5ю таблицею
Голов. бух
03.01.2020
Ну нормальные там на верху в ЦБ например 1000 работающих ,кто этой дурней будет заниматься
оксана
04.01.2020
так...так...ще на бухгалтера кадри повішайте...за 0 цілих і 0 десятих зарплати
світлана оксана
08.01.2020
так чого ж ви працюєте за 0,0 ?
Оля
08.01.2020
Если и это на меня навешают, - точно уволюсь! У меня 8 кадровиков не понятно чем занимаются, а я один бухгалтер!
hh
08.01.2020
почему бухгалтер должен вести трудовые книжки? уже все навешали!!!
Тамара
10.01.2020
как "за выслугу лет" бухгалтерам дать - так не заслужили, а как кадровую работу на бухгалтера вешать - нормально!!! и эту ответственность на бухгалтера надо переложить!!!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі