Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.03.16
4959 2
Друкувати
Обране

Відкориговані суми доходу показують у Звіті з ЄСВ за місяць, у якому відбулося сторнування

Якщо нарахування заробітної плати здійснюється за попередній період, зокрема у зв'язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок, нараховані суми включаються в заробітну плату того місяця, в якому були здійснені такі нарахування (пп. 3 п. 3 р. IV Інструкції N 449).

 

Відповідно до п. 9 р. IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. N 435 (далі - Порядок N 435), суми перерахунків заробітку, пов'язані з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, відображаються шляхом внесення від'ємних значень сум нарахованої зарплати.

 

Отже, сторновані суми перерахунку зарплати у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю відображаються з від'ємним значенням за місяць, за який проводять сторнування. На ці суми нараховується єдиний внесок за ставками, діючими у 2015 році, а в таблиці 1 додатка 4 суми сторнованого утриманого єдиного внеску відображають у відповідних рядках розділів 4 і 5 цієї таблиці з від'ємним значенням.

Лист Головного управління ДФС у Рівненській області «Щодо нарахування єдиного внеску» від 14.03.16 р. № 596/10/17-00-13-03-01

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
ЯЯЯЯЯЯЯЯ
17.03.2016
Все начебто логічно. АЛЕ!!!! В результаті проведеного перерахунку у звітності ми все причудовинько відобразимо. За результатати проведеного перерахунку виникне дебіторська заборгованість із сплати ЄСВ утримання (3,6% або 6,1%) та нарахування 36,3%. І як її закривати?
на мітлі
18.03.2016
Отож, те АЛЕ присутнє у всіх коментарях,на жаль, нехай ДФС ще напише яким чином повернути ці кошти,які ми,по суті переплатили у грудні місяці для Пенсійного фонду-ЄСВ з з-ти(було 3,6 зараз 0) та ЄСВ на з-ту(було 36,3 зараз 22),а тепер пенсійний має їх повернути організаціям,а організації людям.ТО ЯКИЙ МЕХАНІЗМ ВІДШКОДУВАННЯ ШАНОВНА ДФС І ПЕНСІЙНИЙ ФОНД,НЕ МАЄТЕ БАЖАННЯ НАПИСАТИ ЗНОВУ СПІЛЬНОГО ЛИСТА,ЩОСЬ ВИ ЇХ ДАВНО НЕ ПИСАЛИ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі