Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.10.17
3329 0
Друкувати
Обране

Виправляємо помилку з неправильно вказаним кодом за КОАТУУ в декларації з плати за землю

Якщо подано декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) із неправильно вказаним кодом органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки за КОАТУУ, тоді за вказаним кодом виникає об’єкт оподаткування з нарахованими податковими зобов’язаннями, а за кодом КОАТУУ, де фактично знаходиться земельна ділянка, — факт неподання або несвоєчасного подання декларації.

У такому разі за неподання або несвоєчасне подання декларації до такого платника податку застосовуються штрафні санкції відповідно до ст. 120 ПКУ.

У разі самостійного виявлення платником в раніше поданій ним декларації помилки, зокрема неправильно вказаного коду за КОАТУУ органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки, цей платник має подати такі декларації:

  • за кодом КОАТУУ, який вказано неправильно, — уточнюючу декларацію, у якій, по-перше, відобразити відсутність земельної ділянки, по-друге, уточнити податкове зобов’язання (має бути зменшено до «0») без застосування штрафів, передбачених п. 50.1 ПКУ;
  • за правильним кодом КОАТУУ — або річну декларацію, або щомісячні декларації за типом «Звітна».

Відповідні рекомендації податківців розміщено в підкатегорії 112.05 системи «ЗІР» щодо запитання: яка передбачена відповідальність у разі, якщо платник у податковій декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) неправильно зазначив код органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки за КОАТУУ та як платник може виправити таку помилку?

www.interbuh.com.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі