Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.04.16
3301 0
Друкувати
Обране

Як виправляти помилки у звіті Ф4-ФСС із ТВП

Лівобережна дирекція КМВ ФСС із ТВП на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» пояснила порядок виправлення помилок у формі звіту Ф4-ФСС із ТВП.

Передусім бухгалтеру, який самостійно виявив помилки у звіті за формою Ф4-ФСС з ТВП, необхідно письмово повідомити про факт і зміст помилок орган ФСС із ТВП за місцем обліку, у якому мають бути викладені причини виникнення помилок і надані відповідні розрахунки.

Письмове повідомлення про факт виявлення помилки складається у двох примірниках і повинно містити таку інформацію:

  • назва страхувальника;
  • реєстраційний код страхувальника в органі Фонду та код ЄДРПОУ;
  • період виявлення помилки;
  • зміст помилки з посиланням на чинне законодавство, згідно з яким здійснюються виправлення;
  • суму відкоригованих внесків або витрат;
  • суму донарахованої пені;
  • дату складання повідомлення.

При виявленні помилки, що обумовлює необхідність повернення надміру використаних коштів Фонду, бухгалтер повинен донарахувати та сплатити суму пені.

У разі виявлення факту надлишково замовлених і отриманих від Фонду страхових коштів, невикористані кошти повертаються до робочого органу протягом трьох робочих днів. Зазначені суми, мають бути відображені в рядку 14 «Перераховано з початку року» звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП із одночасним зменшенням суми витрат.

При поданні звітності помилки минулих кварталів звітного року необхідно відобразити шляхом коригування відповідних показників звітності. Додатково нараховані суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, у т.ч. по догляду за хворим членом сім’ї, по вагітності та пологах, відображаються в рядках 1, 2, 3 таблиці II звіту за формою Ф4-ФСС із ТВП.

Недопустимо зменшувати необхідну суму фінансування в наступній заяві-розрахунку з урахуванням надлишково отриманих коштів за попередньою.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі