Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.09.19
24910 33
Друкувати
Обране

Єдину звітність з ЄСВ і ПДФО будемо подавати поквартально

У другому читанні прийнято Закони "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб" (законопроект №№ 1057) та  "Про внесення змін до ПКУ щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб" (№ 1072 ).

Об’єднання звітності з ЄСВ зі звітністю з ПДФО дозволить скоротити кількість звітів для платників податків – страхувальників (підприємств та самозайнятих осіб).

Встановлено такий порядок звітування:

► платники податків, у тому числі податкові агенти, платники єдиного внеску, зобов’язані подавати контролюючим органам у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, з розбивкою по місяцях звітного кварталу. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску протягом звітного періоду.

Неподання, подання з порушенням установлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платників податків – фізичних осібсуми утриманого з них податкусуми нарахованого єдиного внеску, а також суми отриманої оплати від фізичних осіб за товари (роботи, послуги), якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку, зменшення та/або збільшення сум єдиного внеску та/або до зміни платника податку (застрахованої особи) – тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1020 гривень.

► платники єдиного податку першої та другої груп подають податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, а також відомості про суми ЄСВ нарахованого, обчисленого і сплаченого в порядку, визначеному законом для даної категорії платників.

► платники єдиного податку третьої групи, як і раніше, подають податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду. При цьому, у складі податкової декларації платника єдиного податку за IV квартал податкового (звітного) року подають також відомості про ЄСВ, нарахованого, обчисленого і сплаченого в порядку, визначеному законом для даної категорії платників.

► ФОП на загальній системі оподаткування подають річну податкову декларацію у строк, визначений підпунктом 49.18.5 ПКУ, в якій поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, а також відомості про суми ЄСВнарахованого на доходи від підприємницької діяльності.

► фізичні особи, яка провадять незалежну професійну діяльність подають річну податкову декларацію, в якій поряд з доходами від провадження незалежної професійної діяльності повинні зазначають інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, а також відомості про суми ЄСВ , нарахованого на доходи від провадження незалежної професійної діяльності в розмірах, визначених відповідно до закону.

Крім того, за повідомленням Ніни Южаніної, під час підготовки законопроектів до другого читання, враховано прохання платників податків щодо скасування штрафів за помилки при заповненні форми №1ДФ, які не призводять до зменшення перерахування платежів до бюджету

Прийняті Закони наберуть чинності з 1 січня 2021 року

buhgalter911.com

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
33
-*-*-
19.09.2019
21? чому не 41?
Тата -*-*-
19.09.2019
Да потому, что в 31 будет неурожай, и выпадет снег 31,06
Тетяна
19.09.2019
П.п.ц.ь. тут за місяць поки ЄСВ розкрутиш за всіма категоріями та типами, мозги закипають. А за один підхід за три місяці, причому, без права на помилку... Тепер штрафні санкції за кожен хибний крок...Виправте мене, якщо я помиляюся.
Іра
19.09.2019
А як бути маубутнім пенсіонерам, як побачити заробітну плату. Чекати три місяці, поки звіт здасться. Особливо тим, кому не ставатиме пару місяців до стажу
EVGENIY
19.09.2019
Один я пам'ятаю часи коли звіт з ЄСВ здавався раз на рік?? Точніше він тоді ще був не ЄСВ :) І нічого і пенсіонери виходили на пенсію і все зводили в звіт :))
Марина EVGENIY
09.10.2019
А нічого, що сих пір ми подаємо уточнюючі відомості....
Людмила EVGENIY
24.09.2019
Я пам"ятаю, як для здачі звіту потрібно було півдня в черзі вистояти... в пенсійному, потім в податковій. І нести ж їм, по суті, одні й ті ж дані. Не залишала думка про об"єднання звітів. Добре, що йде рух в цьому напрямі. Дивує лише одвічний стогін і невдоволення відвідувачів даного сайту.
оксана EVGENIY
19.09.2019
Я пам"ятаю звіти раз в рік, але мені зі штатом в 450 людей простіше відзвітуватися раз в місяць поки я ще пам"ятаю всі нюанси. І яка логіка квартального звіту якщо дані все одно розбиваються помісячно. Бухгалтер буде щомісяця робити чорнові заготовки і роботи не зменшиться. Плюс якщо вони взяли курс на оцифрування даних, відміну паперових довідок та ліквідацію паперових трудових книжок то взагалі не зрозуміло хід думок яким чином інфо про зарплату попаде в податкову, пенсійний, собез. люди ходять туди щодня а не за графіком подачі звітів)))
Тетяна EVGENIY
19.09.2019
Я пам"ятаю! А нічо, що до пенсійного ми надавали довідки, і приходили із пенсійних відділень нас перевірять? І пенсію нараховували ПО ДОВІДКАМ РОБОТОДАВЦЯ
Іра
19.09.2019
Потім мабуть будуть проводити перерахунок або "прийдете через пару місяців за необхідними місяцями стажу". Бо ж трудової недостатньо для підтвердження.
BUH
19.09.2019
Одно понятно - бухгалтер права на ошибку НЕ имеет!transparent_pxl.png
Олена10 BUH
19.09.2019
Так, штрафи чомусь тільки у фінансовій сфері, а от коли лікарі у дитини чотири дні не могли встановити, що у неї апендицит і довели до перитоніту, то ні сімейному лікарю ні педіатру немає штрафу за ненадання, несвоєчасне надання допомоги, невірно встановлений діагноз....
Вікторія Олена10
24.09.2019
У вчителів теж відсутні штрафи за те, що більшість дітей ходить до репетиторів
Анна
19.09.2019
Больше всего удивляет штраф за самоисправление...... transparent_pxl.png
999
19.09.2019
После прочтения новостей об очередных "покращеннях" у меня снова случился приступ острого желания эмигрировать на ПМЖ в какую-либо тихую европейскую страну...transparent_pxl.png Но, кажется, не судьба transparent_pxl.png
Тетяна 999
19.09.2019
Вон в новостях написано, что один итальянский город опустел, и желающих в нем поселиться мотивируют 25 тыс евро подъёмных
Яяяяяя Тетяна
26.09.2019
и мне пожалуйста
Серж Тетяна
25.09.2019
Сбросьте, пожалуйста, ссылочку на эту информацию
Тетяна
19.09.2019
Структурні підрозділи в різній місцевості, звіт з ПДФО подавали в різні податкові, а ЄСВ - в одну. Як тепер?
Тетяна Тетяна
19.09.2019
Ну ми ж тепер перераховуємо всі податки (ПДФО, ВС та ЄСВ) в один кошик. Згадайте реквізити на ці податки
!!
19.09.2019
Небожителі вирішили, що здавати раз в квартал буде простіше. Звичайно, що опуститися на земля й запитати бухгалтера - ніяк не можливо. Технічної сторони, як це об'єднати - в законі ні слова. А нюансів неймовірно багато: один подаємо в різні податкові - інший в одну. Одні нарахування показуємо в одному звіті, та не показуємо в іншому і навпаки. В одному звіті три місяці збираємо ідентифікаційні номери за грамоти вартістю 1 грн 80 коп, а в другому будемо знову давати довідки майбутнім пенсіонерам...
яна
20.09.2019
якби хоч одна с...ка яка приймає ці закони нарахувала хочаб раз зарплату з усіба виїбосами з мінімальною та нарахуваннями на на неї ЄСВ а потім здала звіт по ЄСВ вониб цією х...ньо не страдалиб
Витка яна
20.09.2019
Та ще б заплатила штраф. І коли вже ця южаніні кане в лєту? Великий спеціаліст на нашу голову. Вже і склад ВР помінявся, а вона залишилася.
Люсія
20.09.2019
Не хвилюйтеся так до 01.01.2021р. все ще зміниться десять разів як мінімум
ооо
20.09.2019
врядли шо то изменится для бухгалтерів
Алина
20.09.2019
А как быть с больничными для оплаты с 6-го дня, фонд же не будет ждать 3 месяца, чтобы проверить среднюю з/плату?
eMelya
20.09.2019
Я так зрозумів, тепер в шостій таблиці не буде кінця і краю?! Три рядки на зарплату, два або більше на відпустку та лікарняні, іноді три рядка дотянути нарахування ЄСВ з мінімальної , ще кудись ПДФО втулити треба, і це тільки по одному працівнику.
Енгрібьорд eMelya
23.09.2019
Хто зна. Я так розумію того, як це буде виглядати на практиці, не знають і самі законотворці. Конкретної ж інструкції по заповненню звіту немає
Вадим
20.09.2019
Будемо сподіватися, що цей "звітний монстр" помре так і ненародившись.
Мария
23.09.2019
Изначально думала,что сделают действительно лучше - обЪеденят два отчете в один,только сдавать будем каждый месяц , а вышло как всегда transparent_pxl.png
Юрій
24.09.2019
Перш ніж творити закони спустіться ,панове, на землю!
валентина
24.09.2019
Вы же усложняете работу бухгалтеров, а не облегчаете. Пожалуйста, не надо ЕСВ раз в квартал!
Светлана
24.09.2019
Приняли бы лучше закон о штрафах за тупые законы
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі