Всім привіт)
LM: 07:44
Вітаю
Олена: 08:06
Тихого дня!
Олена: 08:35
Де в законодавстві написано, що суму зносу ОЗ придбаних за свій рахунок відносимо на витрати, а на суму зносу безоплатно отриманих ОЗ зменшуємо внесений капітал?
Олена: 08:39
Добрий ранок!
тата: 08:49
Доброго ранку, по розпорядженню керівника ва ми платимо матеріальну допомогу, з якої утримуємо податки. не розумія як зараз з військовим збіром? 5% ще не можемо а потім мені ні з кого буде доотримувати
Марина: 08:51
тата, я вважаю що зараз нема ніяких законних підстав утримувати інший відсоток. А зі звільненими, якщо звільнився до момента настання чинності змін в законодавстві то нічого перераховувати не потрібно.
natikg1973: 08:54
відпускні нараховані в вересні і 10 днів жовтня, як в квартальному звіті показати
Марина: 08:55
перераховувати будем працюючим утримання із зарплати з 01.10
Світлана: 09:01
Олена, наказ МФУ від 29.12.15 № 1219. Подивіться п.1.11, 1.12, 1.13, 1.20, 1.21 (в залежності як отримали безоплатно)
EVGENIY: 09:10
Олена, в типовій кореспонденції написано, на сайті є вебінар де представник мінфіну розповідає навіщо так зроблено
EVGENIY: 09:10
Доброго ранку всім гарного дня
EVGENIY: 09:11
natikg1973, як показували так і показуйте в чому взагалі проблема?
Інна: 09:12
Доброго ранку Мирного днини. Підкажіть будь-ласка таке питання. лікарня має всі кошторисні призначення на 2610 і помісячний план в розрізі КЕКВ , Треба провести другу за рік закупівлю по 2273 і можливість переміщення коштів з інших КЕКВ , Як що проведемо переміщення на 2273 то це буде вважтися новою сумою , як наприклад коли виділяють додатково
Інна: 09:12
Дякую заздалегідь за допомогу
EVGENIY: 09:13
natikg1973, го вам заважає показати це в квартальному?? В чому проблема?? Що ви всі вигадуєте собі із нічого проблему
we: 09:17
Інна, це буде вважатися новим предметом закупівель
Олена: 09:18
доброго ранку, нагадайте будь ласка лікарняні, прийнятий 17.09 а 30.09 на лікарняному, який розрахунок?
Інна: 09:20
we, Дякую за відповідь а Ви можливо можете підказати де можна це прочитати
EVGENIY: 09:21
Олена,
we: 09:21
Олена, зарплата за 17-29.09 / 13 днів
we: 09:24
Інна, лист Мінекономіки №3304-04/54160-06 від 03.09.2020
Діма: 09:35
Доброго ранку. Підкажіть, будь ласка, фахівцю із супроводу ветеранів які доплати і надбавки оплачуються з державного бюджету, які з місцевого?
EVGENIY: 09:35
Діма,
Ірина М: 09:39
Доброго ранку! Підкажіть будласка! Чи може головний спеціаліст ОМС працювати на 0.5 ставки?
Діма: 09:49
EVGENIY: дану статтю читав. Дискусія з фінвідділом полягає у тому, що держбюджет фінансує тільки посадовий оклад і нарахування на нього, а решта (даплата до мінімалки, надбавка за особливий хар.праці з місцевого).Чи вірно це?
натли: 09:55
Діма,ви терцентр чи центр над.соц.послуг?
натли: 09:58
бо нам то хочуть приліпити.
Діма: 10:11
натли, центр надання соц.послуг
Інна: 10:21
we, Дякую Вам ще раз. а ще таке питання Вас не смущает ,что в конце письма приписка ,что носит рекомедований характер. Ви вибачте ,що я вас дістаю
Діма: 10:24
натли, нам теж тільки ввели у штат. Можливо, хтось вже пройшов цей шлях-початківця у даному питанні.
Оксана: 10:33
Доброго дня.Підскажіть будь ласка проводки по благодійній допомозі.Благодійна допомога отримана в грошовій формі в грудні минулого року.В цьому році з цих коштів придбано меблі.Чи вірні бухгалтерські проводки і як показати це придбання в формі 2дс? Проводки такі:1)Отримано меблі від постачальникаДт1312Кт6211 -9000,002)Перераховано кошти постачальн
Оксана: 10:42
1)Отрим.меблі від постачДт1312Кт6211 2)Перерах.кошти постачал.Дт6211Кт2313 3)відкориговано фінансовий рез-т минулого року на суму коштів,використ. на придбання меблів 4)Введено меблі в експлуатаціюДт1113Кт1312 5)Одночасно збільшено власний капіталДт 5411Кт5111 6)Нарахов. аморт.50%Дт8014 Кт1412-4500 7)Віднес. на фінрез-т звітн.пер. аморДт5511К8014
EVGENIY: 10:42
Оксана, вчора це питали я відповідав
EVGENIY: 10:43
Оксана, у вас не вистачає однієї проводки 5512 5411
EVGENIY: 10:44
на рахунок в 2дс на сайті є головна книга в екселі яка автоматом формує 2лс раджу скористатися
Оксана: 10:45
Є ця проводка Дт 5512 Кт5411,але в 2дс профіцит не сходиться на суму 13500(9000+4500)
EVGENIY: 10:46
Оксана, з чим не сходиться?
Оксана: 10:46
Чи треба в 2дс ставити суму 9000 у видатках від необмінних операцій?
Оксана: 10:46
Головна з 2дс
EVGENIY: 10:46
Оксана, в 2дс не має видатків
EVGENIY: 10:48
Оксана, 2дс не сходиться з 2дс??? З чим у вас профіцит не сходиться?
Оксана: 10:48
Я неправильно написала,витрати від необмінних операцій
Оксана: 10:49
Але проводки вірні?
Лена: 10:53
Питання - як в об'єднаній звітності показати працівника, який прийнятий на основне місце роботи, але без трудової книжки. В ДФ 101, в 5 додатку 1, а в додатку 1 якщо поставити без трудової, то це буде наче сумісник?
EVGENIY: 10:55
Оксана, єдина проводка яка у вас потрапляє в 2-дс це нарахування зносу, і все я так і не зроузмів з ичм у вас не сходиться профіціти 8014 1412 нарахувала знос 9000, 5511 8014 віднесли на фінрезультат 9000, ось ваш профіцит на 5511 з чим він у вас не сходиться?
Оксана: 11:04
Чи вірно лікарняні вересневі за рахунок пенсійного, які нараховані в жовтні і виплачиватимуться до 15.10 утримувати 1,5%, бо закон ще не прийнятий?
ФСН: 11:15
Оксана, ми так робили, підстави на утримання 5% немає
EVGENIY: 11:18
Оксана, навіть якщо б закон вже був підписаний то там вказано що з 1 жовтня а у вас лікарняні за вересень звідки там візьметься 5%???
we: 11:22
Інна, у всіх листах зараз таке пишуть, оскільки Закон не містить прямих норм
Інна: 11:30
we, Дякую ,вибачте що потурбувала
натли: 11:33
Діма, на 10,24.вибачаюся,відїзджала.я думаю,що ви першопроходець.
Іринка: 11:36
Колеги, при звільненні працівниці 7.10.2024 , компенсацію за відпустку на дітей не застосовується метод набуття відпусток на 31.12.2023 року ?
натли: 11:36
Діма,вони насочиняли,а ви розбирайтеся.але наскільки я поняла з тих всіх творів))) то вся зп має їти з держбюджету,як субвенція у місцевий
Оксана: 11:38
ФСН, EVGENIY, дякую! питала через нарахування в жовтні.
Лена: 11:41
Хтось підкаже щодо мого питання?
EVGENIY: 11:54
Лена, як це без трудового договору? Це нелегал?
EVGENIY: 11:56
Лена, а без трудової, а чому без трудової? Ще і на основне місце? Значить він десь роботає на іншому основному місяці?
we: 11:56
Лена, ставте відмітку "трудова книжка" в дод.1
we: 11:59
EVGENIY, зараз трудова книжка не обов'язкова при прийнятті на роботу, навіть на основне місце
Лена: 11:59
Без трудової, може оцифрована є, а документально немає. Наче якщо за основним місцем, трудова ставиться. Чи то нмає значення?
EVGENIY: 12:03
Лена, так тоді ставте галочку що з трудовою, це ж зовсім різні речі
Ірина В.: 12:15
Доброго дня, після оновлення Є-ЗВІТНОСТІ не знаходжу термін подання свого звіту, знайшла тільки підлеглі установи, підкажіть будь ласка, де його знайти
Юлія: 12:38
Стан лікарняного "Закритий", які подальші мої дії. Бухгалтер. Роблю це вперше. дякую
вікторія: 12:45
Ірина В., Є-ВІТНІСТЬ: відправка звітності-календар подачі.
we: 12:47
Юлія, чекайте статус "Готово до сплати". Лише тоді можна брати в роботу.
Ірина В.: 12:49
вікторія, дякую!
Держ: 12:51
Колеги,прошу допомоги. Є незареєстрована кредиторка (р.050 дод.20) податків. Де в балансі показати ці суми?
Л.В.: 12:52
EVGENIY, а давайте ще раз - про 5 %. Лікарняні ЗА ВЕРЕСЕНЬ нараховуються У ЖОВТНІ. І у звіті по військовому збору будуть показані як у жовтні за жовтень, бо там же одним рядком, неважливо- за минулий, поточний чи наступний місяць. І як воно тоді буде контролюватись, якщо в жовтні буде застосовуватись дві ставки- і 1,5 і 5 відсотків ?
Л.В.: 12:56
У мене не просто цікавісь - у мене подана заявка і в понеділок треба відправляти платіжки на казну, а я на даний момент не знаю, як зробить, щоб не перероблять потім.
Галя: 13:03
Для авансу за жовтень військовий збір в якому розмірі рахувати ?
we: 13:03
Л.В., ніхто вам точно не скаже як зробити, щоб не переробляти потім. Закон не прийнято, робіть відповідно до теперішнього законодавства.
Галина: 13:28
Галя,Закон прийняли? НІ. То які у Вас підстави рахувати не 1,5?
Христина: 13:28
недорогі світильники (ціна 200-300 гривень) можна ставити на обілк на рахунок 1513 ? Чи треба тільк на 1113 ?
Олена: 13:36
Христина, 1513
Ольга: 13:36
Як бути з внутрішніми сумісниками і вислугами ????Якщо не педагогічна установа а звичайна бюджетна організація?
Інна: 13:37
we, Дякую Вам ще раз за лист , перечитала тричі але там немає відповідь про переміщення коштів . Дякую
Іринка: 13:42
ПОМОЖІІТЬ)))Колеги, при звільненні працівниці 7.10.2024 , компенсацію за відпустку на дітей нараховувати за період січень 2023 - грудень 2023??? чи брати період жовтень 2023-вересень 2024???
EVGENIY: 13:42
Христина, 1812
EVGENIY: 13:43
Галя, ось тут написано все
Іринка: 13:43
Відпустка на дітей за 2023 рік!
EVGENIY: 13:46
Л.В., а хто вам сказав чи де ви бачили чи чули, що в формі 4дф сума війсьового збору повинна точно дорівнювати або 1,5 або 5?? Ви там можете поставити любу суму, а ще є річний перерахунок де треба розносити по місяцях і так само і лікарняні треба рознести там і сума ВЗ в 4дф після перерахунку не буде 1,5
EVGENIY: 13:48
Л.В., аванс це взагалі не має значення що ви там утримаєте адже оподаткування іде за місяць потім зараз в аванс утримайте 1,5 але за місяць із працюючих утримаєте вже 5% , ви намалювали собі проблеми із нічого
к: 13:49
Іринка, січень-грудень 2023 року
EVGENIY: 13:50
Л.В., майже все це написано ось тут
Л.В.: 14:07
За лікарняними, готовими до сплати у жовтні, нарахування буде у жовтні. ВЗ будемо утримувати вже за новою ставкою 5%. Можна відтягнути нарахування лікарняних у межах дозволених строків на опрацювання листка непрацездатності. Хоча б до того, як закон буде прийнято. ( Це із статті за 30.09). І мене хвилює питання саме лікарняних з Фонду, а не аванс
EVGENIY: 14:09
Л.В., у жовтні за вересень лікарняні повинні оподатковуватись по 1,5 адже це зарплата вересня а не жовтня, тому по факту якщо закон приймуть і він буде діяти на момент виплати і будуть лікарняні які почалися і вересні і закінчились в жовтні то ви оподатковуєте доходи вересня по 1,5 а жовтня по 5%, адже підвищення з 1 жовтня а не з вересня
EVGENIY: 14:11
те що там в 4дф ви їх показуєте їх в жовтні не робе їх доходами жовтня, саме тому і інсує перерахунок річний там потрібно все рознести по місяцях за які нараховано от у вас там вони будуть в вересні а не жовтні
Ольга: 14:11
Підскажіть чи платиться вислуга при внутр. сумісництві??ї
Л.В.: 14:12
Десь тут ще бачила пораду утримувати 5 %, а якщо що, то можна перерахувати і людина отримає більше. Тому що якщо утримати 1,5, а тоді ще доутримати 3,5, то це буде болючіше. Якщо з точки зору законності, то зараз нема підстав навіть із жовтневої з/пл утримати 5. Але у нас все робиться догори дригом, на жаль...
EVGENIY: 14:13
Л.В., навіть якщо ви по лікарняним зараз утримаєте 1,5 за жовтень це не злочин потім з зарплати доотримаєте те що не утримали з лікарняного, це якщо лікарняний за жовтень вже
Л.В.: 14:16
EVGENIY, дякую. Я теж за 1.5, але отож не хотілось би одну й ту ж роботу робити двічі :)) . Але так і зроблю- утримаю 1.5, а там що Бог дасть.
Світлана: 14:30
Підскажіть будь ласка: ми бюджетна неприбуткова установа, нам надійшла сума благодійної допомоги в розмірі 5000 грн., по ПКУ сума більше 4240грн. оподатковується податками. як це зробити?
Світлана: 14:32
від фізособи
EVGENIY: 14:38
Світлана, то обкладається коли надходять фізичній особі, а у вас надійшло юридичній
Ксю: 14:44
EVGENIY, ми отримали благодійну допомогу, яку потім передали сім"ям, які в нас на обліку. чи ми мали подавати їх в обєднаній звітності як подаємо ФОП.
ірина: 14:48
як нарахувати допомогу на соц-побутові?
Оля: 14:54
Працівниця звільняється 15.10.24 р. Хоче компенсацію за невикористану відпустку на дітей за 2024 р. Хіба можливо виплатити їй таку компенсацію?
Наташа: 14:55
Оля, не тільки можливо, а це прямий обов'язок - необхідно обов'язково виплатити
EVGENIY: 14:59
Ксю, я таких нюансів не знаю, одразу не можу сказати
Оля: 14:59
Наташа, до закінчення року? Підкажіть, де це прописано. Дякую.
EVGENIY: 15:00
ірина, на калькуляторі можна або в екселі
Катя: 15:00
Наташа, а при звільненні який період брати для розрахунку відпустки на дітей за 2023 рік? січень - грудень 2023?
EVGENIY: 15:02
Оля, а чому ні?
Марина: 15:02
Виникла наступна ситуація. Був заключений договір на канцтовари, які не були оплачені. Тепер випадково виявилося, що той ФОП закрився. В нас в по казні висить заборгованість. Також по документах показано "ніби ми ці товари отримали, видали у використання та списали". Реальних товарів не було. Як тепер вийти з ситуації.
Христина: 15:04
Марина, і нас таке цікавить. Ще з минулого року виить неоплачена кредиторка по 2210 (за електротовари) і не фінансують. Товар теж ще не забрали.
Христина: 15:04
Марина, добре, що хоча б по документах "не видали і не списали"
Олеся: 15:06
Христина, Марина, та по завжди по кекв 2210 така ситуація. Борги не фінансуються до року, і товар не віддають постачальники. Але по-іншому ніяк, бо хочуть спершу оплату, а нам чомусь передоплату робити не можна
Христина: 15:08
Олеся, ну так. ФОП потім у себе анулює накладні і все, товар не виданий. А нам морока думати як то все знімати в казні і як в обліку показувати
Олена: 15:09
Підкажіть, хто вже підписував кварт звіт в казні пише помилка накладання підпису. Підпис не вірний. Підписую головним бухгалтером
Оля: 15:10
EVGENIY, сумніваюся, бо в законі про відпустки не знаходжу такої ситуації. Дякую за посилання.
EVGENIY: 15:12
Оля, Стаття 24
Оля: 15:25
EVGENIY, ну так, має право на компенсацію. Але коли виникає таке право? Ось в одній статті «Працівник має право на додаткову відпустку на дітей за умови, якщо вона (він) на день початку відпустки має стаж роботи в рахунок року, за який просить надати їй відпустку, тривалістю хоча б один день», а в іншій «Право на відпустку на дітей не залежить
Оля: 15:25
«Право на відпустку на дітей не залежить від того, чи є у працівника відпрацьовані дні у календарному році, за який надається відпустка»
EVGENIY: 15:28
Оля, при звільнені таке право виникає
Оля: 15:28
Але це все консультації, а не закони. Хотілося б розібратися.
Оля: 15:29
EVGENIY, дякую, я Вашу думку зрозуміла.
EVGENIY: 15:29
Оля, я вам дав посилання на статтю закону чітку написано при звільненні має право на компенсацію за відпустку на дітей, що ще треба було написати?
Марина: 15:33
Христина, в нас цей ФОП взагалі ніяких накладних не дає. Він навіть не цікавиться на яку суму ми заключили з ним договір. Підписує договір і пусту нашу накладну та говорить "самі напишете товари і суму яка вам потрібна". А крім нього ніхто з бюджетними установами не працює.
Оля: 15:42
EVGENIY, поясніть "перерахунок річний там потрібно все рознести по місяцях за які нараховано от у вас там вони будуть в вересні а не жовтні". Це ви про який?
Оксана: 15:47
Добрий день, чи можна безоплатно передавати МШП з рахунку 1812? якщо так, які проводки?
Катя: 15:51
Поділіться з досвіду як подаєте заявки на фінансування вищестоящій ? В електронному вигляді чи паперовий варіант з підписами і печаткою ?
EVGENIY: 15:53
Оля,
EVGENIY: 15:53
Оксана, можна передача буває різна і проводки теж будуть різні, ж внутрівідомча а є не внутрвідомча
we: 15:54
Інна, в листі є розділ "Щодо внесення змін до річного плану та закупівель, які замовник об'єктивно не міг передбачити". Прочитайте уважно перелік з 8 пунктів і наступні абзаци.
Оксана: 15:55
EVGENIY, в межах одного бюджету
Маша: 16:00
Катя, ми скидаємо в електронному вигляді. Табличка КЕКВ, оплата чого і сума. Без підписів і печатки
EVGENIY: 16:01
Оксана, в межах одного бюджету передають ОЗ для МШП такого не написано
EVGENIY: 16:02
Оксана, 6611 і 2711 почитайте рахунки це якщо від головного підпорядкованому, по іншому тоді через 5512 передавати