Архів чату за 06.01.2026 Вт (105)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 153 рази
Подякували: 1413 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина :08:17
доброго ранку!

Катя :08:43
Доброго ранку неможливо створити звітну бюджетну звітність відсутність полів КВК підскажіть в чому може бути причина?

EVGENIY :08:49
Доброго ранку, всім гарного дня

Л.В. :08:50
Доброго ранку! Підкажіть, рахунки для сплати податку з доходів фіз.осіб і військового збору не змінились ? ( вже треба заплатить людям лікарняняні)

Леся :08:52
Доброго ранку!Підкажіть заробітня плата працівникам соціальної сфери піднімається усім на коефіцієнт 2,5 чи лише 4,12 і 15 тарифному розрядові?

EVGENIY :08:52
Л.В., https://buhgalter.com.ua/news/podatky-t ... ishilisya/

Наталія :09:07
EVGENIY, підкажіть ,будь ласка отримання безоплатно від головного розпорядника ноутбуків якось відображається у ф.3-дс

EVGENIY :09:08
Наталія, якщо провели довідку в натуральній формі то у вас є виписка і був рух по рахункам ось це і відображається, якщо це внутрівідомча то руху на рахунках не було

Наталія :09:09
EVGENIY, дякую!

Наталія :09:12
EVGENIY, підкажіть, будь ласка, сдавати чи ні бюджетній установі ф.6-дс

Л.В. :09:14
EVGENIY, дякую ! Але я там вже була :). Рахунок податку на доходи фіз осіб полінувалась звірять, а рахунку в/збору просто НЕ ЗНАЙШЛА, бо їх там і немає. Ну от тепер звірила по ПДФО- справді не змінився. Але що з рахунком військового збору.

EVGENIY :09:17
Л.В., не змінилися ні ПФДО ні ВЗ ні ЄСВ , не думаю що ви резидент дефенссіті ))

ЛюдКа :09:17
Всім привіт! Зі святами минулими та прийдешніми ! Чекаємо перемогу!

EVGENIY :09:17
Наталія, та щось всі казначейства сказились і вимагають здавати, але як заповнювати ніхто не знає

EVGENIY :09:18
ЛюдКа, і Вас зі святами :)

Наталія :09:20
EVGENIY, та отож ........

Наталія 9002 :09:22
Доброго ранку! Підкажіть, будь ласка, зарплату за грудень виплатили повністю, а у січні виявили лл за грудень. Сторновану зп за грудень треба повертати до бюджету?

Олена :09:27
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, як виправити ситуацію:

ЛюдКа :09:31
Наталія 9002 Ви ж зробите перерахунок по працівнику, + - , в загальному розрахунку воно ні на що не повпливає. якщо хочете наробитись, повертайте, у нас також є лікарняні в кінці року, всі мінуси показуємо в січні,

Олена :09:31
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, як виправити ситуацію: у вересні оплатили послуги зі створення веб-сайту по КЕКВ 2240,списали на витрати. В грудні передали авторські права на сайт, як правильно зробити проводки і оприбуткувати сайт на нематеріальні активи. Дякую

EVGENIY :09:33
Олена, сторнувати витрати і віднести на 1312 і фінансування виправити на 5411

бух :09:45
Добрий день. Підкажіть, будь ласка в фінансовій звітності форма 2 ДС рядок2210 витрати на виконання бюджетних програм включається сума нарахованої амортизації і профіцит/дефіцит получається сума амортизації

Олена :09:47
Добрий ранок, що заповниємо в Додатку 6 фінансова річна звітність?

Наталія 9002 :09:51
ЛюдКа,дякую

EVGENIY :10:01
бух, якщо інших витрат у вас не було то да, але це доволі примітивно, у вас же були доходи і вони теж вплинуть на фінрезультат

Arci :10:03
Добрий день!!! Є десь оновлення для ПК «Фіндокументи», щоб почати працювати в 2026 році???

Анна :10:07
Катя, зайдіть у довідники там подивіться, у мене так з фінансовою звітністю було, стояла дата закриття для цієї форми звітності.

EVGENIY :10:08
Arci, почитайте архів чату за вчора

Arci :10:09
Дякую!!!

Бухгалтер :10:12
Добрий день! Підкажіть, по постанові 1750 соцсфера, як ви рахуєте підвищення 2,5%? ми рахували оклад*1,5%+оклад, і потім на нього множили всі підвищення і доплати. Нам кажуть, що це неправильно і треба 2,5% окремо рахувати і це буде, як одне із підвищення до посадового окладу, а підвищення (15,20)і доплати, просто на оклад, як і раніше планували.

Світлана :10:13
Олена , добрий день наша казна сказала що в листи пишепо по додатку 6 :не подається у зв’язку з відсутністю необхідності розкриття сегментів

Олена :10:24
Світлана, дякую

Дар'я :10:27
Доброго дня. Підскажіть, будь ласка, сільській раді треба ставити шини на запаси чи їх списувати на матеріальні витрати?

бух :10:27
EVGENIY: які доходи що профінансували те пішло на видатки

EVGENIY :10:31
Дар'я, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... -v-obliku/

EVGENIY :10:31
Бухгалтер, завтра буде стаття на сайті

Анна :10:45
Добрий день. підкажіть бух.проводку по відшкодуванню різниці в тарифах з місцевого бюджету ?

Марина :10:54
Добрий день! чи є розумні файли річної фін звітністі з примітками до неї?

EVGENIY :11:00
Марина, Бланки річної фінансової звітності 1-дс, 2-дс, 3-дс, 4-дс, 5-дс, 6-дс (2025 рік, excel) (v1.1)

EVGENIY :11:00
Марина, https://buhgalter.com.ua/blanks/rozumni-blanki-v-exsel/

Оля :11:05
Бухгалтер, ви робите підвищення посадових окладів в 2.5 рази для всіх працівників закладу чи лише для окремих категорій?

Марина :11:06
EVGENIY, Дякую!!

Тетяна :11:21
Добрий день, підкажіть бо вже заплуталася, у січні надають мат.допомогу на вирішення соц.-поб. розрахунковий період січень 2025-грудень2025 у грудні мала бути вислуга але кадровик забула про неї, відповідно виплата та дорахування її буде у січні чи включати цю суму до доходу грудня?

ольга :11:23
скажіть будь ласка чи є десь інформація про правила заповнення форми 6 дс у фінансовій звітності? заповняю вперше

Бухгалтер :11:34
Оля, для окремих категорій ( всі,крім бухгалтерів, водіїв, прибиральників, інспектор кадрів, інженер з ОП)

Натли :11:37
НАДАВАЧІ соцпослуг,кому які дали розпорядження фінвідділи під 1750?кому рахуємо 2,5?

Натли :11:40
Бухгалтер, на 10,12 НУ У ВАС ВООБЩЕ СХЕМА,що ваша,що вам пропонують отвал башки.

Натли :11:41
Оля, на 11,05 вам щось пояснили вищестоячі по цьому поводу?

Натли :11:42
Бухгалтер, на 11,34 ЧОМУ???

ОК :11:43
Бухгалтер, а головний бухгалтер? Його оклад залежить від окладу директора (-10%)

Натли :11:48
ОК, так,.а от що бухгалтерам робити???????інспектору з кадрів??????отримувати за свою працю мізер.немає ні відпочинку,нв відпустки нормальної,хворіти також не можна.а социки куди хочу туди лечу,без гооовної болі.

Вікторія :11:48
Добрий день! Скажіть будь ласка при нарахуванні амортизації на майно закуплене за благодійні кошти (не натуральна форма) робиться проводка Дт5111-Кт7511?

цнсп :12:02
Натли, 100 % підтримую

Олена :12:02
Який оклад має бути у водія з 01.01.2026, якщо був 3937? Можливо, є у когось із колег аналогічна ситуація?

EVGENIY :12:11
ольга, ось єдине що є більше нічого не має https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... -zvitnist/

EVGENIY :12:12
Тетяна, да включати

EVGENIY :12:14
Вікторія, однозначної відповіді я не бачив, мабуть треба робити адже це не було цільове фінансування, але це не точно, здається бачив статтю в бюджетній бухгалтерії колись про це

Альона :12:31
Олена, 4276

Альона :12:32
Добрий день, підкажіть будь ласка, чи можуть бути в штаті водії, якщо немає авто на балансі в омс

Альона :12:32
Авто будемо брати в оренду

ФСН :12:40
Альона, так. я такі випадки раніше зустрічала. просто вважаю, що договір оренди авта повинен бути раніше.

Альона :12:40
Lzre.

Альона :12:41
Дякую

Тетяна :12:41
EVGENIY, дякую)

Світлана :12:43
Вікторія, ми робимо цю проводу. А цю тему на цьому сайті багато інформації, пошукайте.

EVGENIY :13:28
Світлана, одне діло коли вам подарували і ви провели через натуралку, а інше діло коли вам дали гроші на рахунок і ви купили ОЗ, вам теж благодійники дали кошти?

Світлана :13:37
EVGENIY, ні, у натуральному виді.

EVGENIY :13:39
Світлана, так отож, тому тут не все так однозначно )))

Марина :13:41
Добрий день. по кпквк 0217350 кекв 2281 оплатили розроблення містобудівної документації, внесення змін в ген план. Де почитати як відображати в обліку?

Світлана :13:42
EVGENIY, дуже багато статей пишуть ваші колеги по благодійній допомозі. особисто я їх роздруковую і нахожу свій випадок.

Світлана :13:42
EVGENIY, тому я і написала, щоб людина пошукала і знайшла свій випадок.

Світлана :13:44
EVGENIY, наприклад, ця стаття https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... -v-obliku/

EVGENIY :13:54
Світлана, 👍

EVGENIY :13:54
Марина, пошук по сайту спробуйте

Лариса :14:10
Добрий день. Яка інформація повинна бути в формі 5ДС 14 розділ?

Олена :14:12
EVGENIY, підкажіть будь ласка проводки амортизація ОЗ

EVGENIY :14:22
Олена, 8014 1411

Олена :14:25
EVGENIY, дякую

Лариса :14:28
EVGENIY, Будь ласка, допоможіть, щодо інформації по формі 5ДС 14 розділ?

Олена :14:37
EVGENIY, підкажіть будь ласка як перенести головну книгу 2.7 в 2.8? можна вам на пошту прислать?

EVGENIY :14:40
Олена, починайте рік в 2.8 і все

EVGENIY :14:40
Олена, а ще краще починайте переходити в ФІТ Бюджет ЛЕГКИЙ

EVGENIY :14:41
Лариса, не знаю :(

Марина :14:42
Дівчата всих казна змушує здавати форму 6дс?

Олена :14:42
EVGENIY, я вже все заповнила а тоді статтю прочитала, в фіт бюджеті з 18року працювали, зараз тільки казна

EVGENIY :14:43
Олена, тож вам буде легше перейти

Марина :14:43
EVGENIY, про ген план я знайшла статті, але в мене розробка містобудівної документації називається - внесення змін в ген.план. Ген.плану на балансі немає.

Олена :14:44
EVGENIY, окуп.тер.нема коштів

EVGENIY :14:44
Марина, а в кого він буде на балансі? Мабуть в КП якомусь типа благоустрій

EVGENIY :14:45
Олена, так ми ж спеціально і зробили щоб самі могли платити і вести облік а не випрашувати кошти, можна премію попросити на 500 грн в керівника

Олена :14:45
ОМС є на балансі ген.план

Олена :14:45
EVGENIY, як варіант,дякую

Марина :14:45
EVGENIY, не знаю де він на балансі... тому і питання виникли

Вікторія :14:59
Добрий день. ОМС , чи округлюєте оклади робітників, зайнятих обслуговуванням ОМС та держорганів?

Олена :15:22
EVGENIY, а де почитати про фіт бюджет легкий?

EVGENIY :15:23
Олена, https://buhgalter.com.ua/news/other/pz- ... et-legkiy/

EVGENIY :15:24
Олена, ось опис і порівняння https://fit.com.ua/help/oblik/porivnyan ... a-buhoblik

Катерина :15:32
5 дс 14 розділ що ми там маємо заповнити і де про це можна почитати

Марина :15:36
Катерина, https://buhgalter.com.ua/news/zvitnist/ ... osti-novi/

Лариса :15:51
В роз'ясненні по формі 5ДС, 14 розділ написано загальна інформація. А більш детально, не зрозуміло

Бухгалтер :15:57
EVGENIY: Якщо переходити на ФІТ Бюджет ЛЕГКИЙ, основні засоби автоматично переносяться з екселя чи потрібно кожен вручну вносити а заробітна плата нараховується щось не побачила цей модуль

EVGENIY :15:59
Бухгалтер, да імпорт працює із екселя, ні зарплату вносите загальними оборотами щоб був МО 5

EVGENIY :16:00
Бухгалтер, зарплату один раз занесете загальний оборот за місяць потім просто операцію кожен місяць копіюєте і міняєте цифри

Бухгалтер :16:08
А щоб нараховувати зарплату потрібно повну версію програми

EVGENIY :16:13
Бухгалтер, да

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”