Архів чату за 20.09.2021

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

ЛюдКа 08:11
Всім привіт!!!!Гарного дня та позитиву!!!!

ЛюдКа 08:17
ДЕ ВСІ???????

Люсія 08:23
Добрий ранок! Дрімають

Люсія 08:23
Дощ іде

Оксанка 08:23
Добрий ранок!!! Спокійного та вдалого початку тижня))))

Альона 08:26
доброго ранку! СДО не працює лише в мене?? в п'ятницю не могла підключитися, і ось знову...

ОМС 08:26
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!!)))))

ОМС 08:26
ЛюдКа, а що, погода льотна? Голікоптер доставив вчасно?))))

Тат_яна 08:30
Доброе утро!

Тат_яна 08:31
ЛюдКа, вот что значит после отпуска человек! Отдохнула, а теперь - в бой!

fu_gen 08:46
Альона:СДО(Херсонська область) працює, друкувала виписки

EVGENIY 08:47
Доброго ранку! Всім гарного дня )))

ФСН 08:49
Доброго ранку. Вдалого дня всім. Сушимо ноги.

Вика 09:24
Доброго ранку! Запашної кави! Підкажіть будь ласка на порталі ПФУ є три лікарняних по одній особі, як визначити первинні лікарняні чи продовження. Буду вдячна.

Ольга 09:25
Вика, якщо номер випадку непрацездатності один і тойже то перший буде первинний а наступні продовжені

Наталія В. 09:27
Первинний в кінці 1, а прдовження 2

Ю 09:32
Наталія В., в кабінеті пфу немає 1 чи 2, є тільки 1 а от номер випадку непрацездатності один і той самий

Вика 09:42
Ю, я переглядала вебінар по заповненню протоколу, говорили що при заповненні графи "Первинний, продовження" потрібно орієнтуватися на унікальний номер і число після риски 1 первинний , 2 продовження

Zhurka 09:43
Номер листка непрацездатності наприклад 12345678-1 первинний, якщо 12345678-2 це подовження

Оленка 09:44
А що робити якщо в кабінеті ПФУ не з'являється лікарняний працівника, хоча повинні бути і є два його попередні? Що робити? Куди звертатись? Підскажіть!!!!

!! 09:47
Вика, Zhurka: На якому вебінарі таке трактування? Якщо маємо лікарняний з номером 1234567890-2, то лікарняного з номером 1234567890-21 не існує!

Zhurka 09:48
думаю працівник сам повинен звернутись до ПФ. Це ж його лікарняний

Валентина 09:48
Zhurka. Ні .Продовження видно по номеру випадку непрацездатності( 5 або 6 цифр) .

!! 09:48
Вика, Zhurka: На якому вебінарі таке трактування? Якщо маємо лікарняний з номером 1234567890-2, то лікарняного з номером 1234567890-1 не існує!

Марія 09:57
Всім доброго ранку !Підскажіть, будь ласка суму індексаці.ї за вересень працівникам ОМС і обслуговуючому апарату

Люда Кошкіна 09:59
Люди добрі, підкажіть будь-ласка , я зайшла на сайт ПФУ і роздрукувала е-лікарняний - там нема ні підписів ні печатки - це так і має бути - просто дані працівника

Люда Кошкіна 09:59

Валентина 09:59
Вика, https://buhgalter.com.ua/news/trudovi-vidnosini/yak- robotodavtsyu-zyasuvati-ye-e-likarnyaniy-pervinnim-chi/

San 10:00
створюю 17 довідкових звітів ЄСв лише для того щоб подати одну паршиву заявку-розрахунок... і кажу про себе, якіж все таки сказочні д...би це придумали

Zhurka 10:01
Вже не пам'ятаю на якому, декілька слухала,Але і тут зустрічалась такая інформація https://buhgalter.com.ua/articles/trudo ... atastrofa/

Zhurka 10:03
Люда Кошкіна:У нас така ж історія. Ні папи, ні мами, Просто роздруківка , та ще й скрін з екрану :(

ОМС 10:03
San,

Тат_яна 10:09
ОМС, нет, и т.д.

Анна І 10:10
Добрий день підскажіть на ковідні як нараховуються оклад + надбавка + вислуга і множимо на процент

ОМС 10:14
Тат_яна, мне понравилось д...бы, еле догадалась))))

Тат_яна 10:17
ОМС, да оно же само просится, и ещё дальше одно слово. . .

Вика 10:31
Тат_яна, в точку!!!

Тат_яна 10:39
а мне понравилось у Zhurka, "ни папы, ни мамы" про е-БЛ (красиво я в абревиатуру втоптала, правда?). А если совместитель болеет, то что мы получим? Яку-то голимую бумажку? И по не

Тат_яна 10:40
и по ней начисления проводить? и выплачивать денежные средства?

Тат_яна 10:41
Главное - отчитаться о разработке? А там штрафами отрегулируют?

Н.А 10:52
Із того, що натворять оті д-би, по іншому і не скажеш = пожинають, як завжди бухгалтера! Скільки питань, заморочок, нервів не хватить і щоб все ще правильно було!

Галина 11:07
Здравствуйте,скажите пож.по садикам нельзя муку,а по школам можно?

Тат_яна 11:14
Галина, т.е.деткам нельзя ни вареник, ни блинчик, ни оладушку приготовить? Я правильно вас поняла?

НАТАЛІ-Я 11:18
Підкажіть чи включвти до розрахунку мат. допомоги суму лікарняних?

Бух. 11:20
Zhurka, це точно не так.Сказали дивитися по номеру випадку непрацездатності.Якщо він однаковий то лік.продовжений.У нас по працівнику один лікарняний і в кінці у нього 2

Оксанка 11:21
Підкажіть який номер Довідкового, чи можна скинути через сонату чи ел.кабінет? Допоможіть, ще ні разу його не скидала, не можу знайти

Тат_яна 11:24
Оксанка, бланк? Так бланк один, для отчётного и всех прочих. Галочку только в нужном окошке посадить

Оксанка 11:26
Тат_яна, мені обрати квартальний? І відправити як довідковий на 1 людину по 2 місяцях на лікарняний?

Н.А 11:27
ОМС, підкажіть, будь-ласка, у вас є на рах. 1018 схеми чи техн.документація (не пов"язані з ремонтами, раніще 109) і чи нараховуєте ви на них знос?????

Тат_яна 11:28
Оксанка, бланк квартального, но галочка там, где "довидковий". Он и формируется на одного человека. Если бы было несколько, то на каждого довидковий

Оксанка 11:29
Тат_яна, дякую велике, розібралася)))

Тат_яна 11:30
Оксанка,

Віка 11:33
Добрий день,підкажіть будьласка щоб знайти е-лікарняний потрібно створити особистий кабінет?

EVGENIY 11:34
На правах реклами від мене :) Рекомендую альбом бухгалтерських проводок для бюджетних установ. Погортайте за посиланням: https://bit.ly/354udpM

Галина 11:40
Тат_яна, Да правильно.Д/з и НВК набрали уже муку можно ее использовать или как списать ,если уже купили муку?

ЛюдКа 11:43
Нагадайте чи я права?Чи має право бухгалтер отримувати матеріальні цінності?

Ольга 11:45
Працівник був на курсах 5 днів у вересні. Беру розрахунок за останній два місяці липень - серпень але він був у відпустці по з 01.07 по 27.08. робочих тільки 3 дні. То ділити тільки на три дні чи брати всі робочі. Підскажіть будь ласка

Тетяна 11:47
Ольга, так, ділимо тільки на три робочі дні.

Оксана М 11:48
Доброго дня .У нас зявилась організ. яка є отримувачем коштів , тобто ми робимо тільки розподіл : кошти на наш рах а ми розпод на рах. гром. організації і все . Які проводки ми пов. робити в головній , підскажіть бо в мене така ситуація вперше

ЛюдКа 11:49
Оксана М на розподіли нічого не робите ( в головній )

Ольга 11:50
Тетяна, дякую

Тат_яна 12:01
Галина, (11.40) ну, ващще!!! Всё по-модному, по-клопотенковски? А как же традиционная национальная украинская кухня? Забить и забыть?

Оксанка 12:06
Віка, потрібно зайти на сайт ПФУ ключами своєї установи і там і буде кабінет. Не потрібно нічого створювати.

ОМС 12:10
Тат_яна, (11.28) а нумерация довидковых как происходит?

ОМС 12:13
Н.А, (11.27) є. Раніше не нараховувався, зараз по-моєму нараховуємо. Подивилася. Так, нараховуємо

ОМС 12:14
Тат_яна, а галочка повиннв буть і *-звітний і *довідковий?

111 13:02
Добрий день. В результаті адмін. територіальної реформи змінюється назва установи. Чи потрібно в податкову подавати якісь звіти? (1ОПП, 1 РН)

Оксана М 13:14
ЛюдКа, Дякую

Оксанка 13:15
А як мені показати у Довідковому 1 працівника який у липні був і у відпустці і є донарахування до МЗП?

EVGENIY 13:20
Оксана М, https://buhgalter.com.ua/dovidnik/prikl ... istsevomu/

Іринка 13:30
EVGENIY:Доброго дня, які проводки на передачу касових видатків іншому головному розпоряднику?

Оксанка 13:34
У Довідковому повинен бути один рядок по працівнику? Донарахування вказувати чи ні?

Н.А 13:47
ОМС, дякую! Дочиталася і такий сумнів бере, на таке нараховувати знос. По екології паспортизація водних озер (послуги) були, як пояснював Євгеній, як послугу ставити на облік???? А тут ще і знос!!! Треба їх списувати якось. Цей рахунок якийсь не зрозумілий. Чітко не написано, що відносить, а тощо...може бути що завгодно

Вікторія 13:55
Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, в електоронному кабінеті ПФУ не відображається е-лікарняний. Вже обзвонила і ПФУ, і ФСС, і сімейного лікаря, який виписав цей лікарняний і ніхто не може мені допомогти. Лікар стверджує, що вона все вірно ввела і назву установи і ІПН працівника. Що мені робити?Як знайти цей лікарняний?

Тетяна 13:56
Оксана, показуйте все так як би ви показали у квартальній об'їднаній звітності. Тобто у вас буде два рядки

Тетяна 13:59
Вікторія, а працівник, який у вас захворів давно працює?

Тетяна 14:00
Вікторія, в мене теж таке було, сімейний лікар коли укладав декларацію не вніс ін.код людини.

ОМС 14:01
Н.А, раніше (до введення стандартів) було написано, що амортизація чи може не нараховуватись чи не нараховується (якось так). А тепер здається немає цієї фрази, тому ми вирішили не нараховувать

ОМС 14:04
Н.А, із-за того що такі "паспорти" та "схеми" коштують дорого, хай краще мене назвуть ким угодно, але я не готова зразу списать це "добро" на витрати. Я думаю, що і оплата по них не зря здійснюється по 2280, а не по 2240

ОМС 14:04
Н.А, ой, опечатка, вирішили нараховувать

Н.А 14:10
ОМС, я з вами цілком згодна, вартість велика. Якраз, що оплата проводиться по цих кодах і збиває з пантелику обліку. Кап.інвестиції 3000!!! А от в типових строках кор.викор.ОЗ і є інші ОЗ з строком 10 років. Може і раніше були, ну не нараховували, а тут і не розбереш тепер. Я хочу їх збутися.

Н.А 14:14
ОМС, у роз"ясненнях скрізь пишеться чи відповідають такі схеми, проекти, тех.документація критеріям визнання активу. То багато таких, що не відповідаютьі треба списувати на видатки.

ОМС 14:16
Н.А, у нас суми досягають сотень тисяч. При інвентарізації я хоча б розумію, що вони є і у кого вони. А так ніхто про них і не згадає, хіба що перевіряючий наткнеться. До речі, мені обіцяли освітлити цю тему на сайті або у журналі

Н.А 14:23
ОМС, мені пояснювали, що за цими схемами, тех.докум. повинно бути закріплений відповідальний і вони зберігаються, як і акт виконаних робіт до перевірки. Ну я хоч не одна така, що переживаю, а не впевнена, як правильно робити. Дякую вам. Будемо чекати роз"яснень ще.

**** 14:28
Доброго дня! Підкажіть будь ласка) Є працівник який уклав контракт з ВСУ. Як оплачуємо заробітну плату?

Оленка 14:31
Вікторія, така сама проблема. При чому три попереднії е-лікарняні цього ж працівника є, а наступні відсутні. Теж ніхто нічого незнає

Тетяна 14:36
****, зарплату зберігайте за середнім заробітком, який розраховуйте згідно з Порядком № 100

**** 15:01
Тетяна, дякую!

Ніна 15:19
Доброго дня! Працівник увесь липень знаходився у відпустці та 5 днів у серпні, а у вересні він на 3 дні їде у відрядження. Які місяці брати для розрахунку середньої зарплати?

Helena 15:26
Доброго дня, підкажіть , будь ласка, у 5 додатку звіту об'єднанного звіту переведення треба двома рядками показувати чи одним? Читала різні варіанти((

Helena 15:30
Чому виникло таке питання- я показала одним рядком і тепер у центрі зайнятості бачать у мвсяці переведення тількі дні після переведення((

Наталія. 15:34
Доброго дня! Підскажіть,будь ласка,яка буде проводка,коли здійснили переоцінку залишковоЇ вартості павільйону,залишкова вартість якого станом на 1.10.2021 року дорівнює нулю.

Оксанка 15:36
Helena, двома, один рядок по минулій посаді, другий - по новій.

фархад 15:39
Оксанка, а наказ один на два рядка?

фархад 15:40
Ніна, факт відпрацьовано зп на дні робочі за два місяці

Оксанка 15:44
фархад, так, у мене так працівника переводили, один рядок показала у травні, другий - у червні (минула посада закінчилася 31 травня, а переведено на іншу посаду з 1 червня). Звіти прийняли.

Оксанка 15:50
фархад, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... tu-z-yesv/

Оксанка 15:51
EVGENIY, з Днем ангела!

Марія 15:55
Чи можна токенами увійти у пенсійний фонд

Марія 15:56
Чи можна казначейськими токенами увійти у пенсійний фонд для е-лікарняного

Тат_яна 15:58
ОМС, 12.14,галочка только на одном. Всё равно, в звитном как положено показывать. А за нумерацию не помню, вроде в каждом квартале начинаем с 1

Илона 16:02
Марія, попробуйте. Во всяком случаем там есть такая возможность.

Илона 16:04
хто знає, з 1 грудня 2021 піднімається мінімалка чи ні??

Катя 16:07
у нас звільняється бухгалтер, яка має 3-річну дитину та статус одинокої матері з 2018 року, вона ніколи не брала соціальної відпустки, то я повинна ії компенсувати 40 днів відпустки???? підскажіть, будь-ласка...

Ірина 16:07
Доброго дня підскажіть чи обовязково на акті виконих робіт печать з боку хто отримав послуги

Оксанка 16:09
Илона, ні, з 1 січня 2022 піднімуть

Оксанка 16:09
Ірина, якщо у них наявна печать то так, якщо ні то пишеться- без печатки

Тетяна 16:11
Катя, так ви повинні компенсувати їй додаткову соціальну відпустку за все роки починая з 2018 рока.

Ірина 16:12
Оксанка, а якщо у них є печатка але вони знаходяться у іншомі місті і відмовляються ставити печать якщо на кті не прописано місце для печаті

Тетяна 16:12
Ілона, так мінімалка піднимається з 1 грудня 2021 року. Це прописано у ст. 7 Закону про держбюджет на 2021 рік.

Оксанка 16:15
Ірина, повинні в такому випадку поставити печать, якщо не прописано, це не значить, що не потрібно... Є ж норми для таких документів, виключення є, коли в установі немає печаті

Оксанка 16:15
Катя, так, потрібно виплатити компенсацію повністю.

фархад 16:18
Оксанка, дякую

фархад 16:19
Марія, можно

Оксанка 16:19
фархад, будь ласка

Ірина 16:20
Оксанка, Дякую за відповідь

фархад 16:20
Катя, так за кожен рік

Оксанка 16:20
Ірина,

Катя 16:21
дякую всім !!!!!!!!!!

Оксанка 16:21
Тетяна, Илона, https://buhgalter.com.ua/news/byudzhetn ... rplata-ta/

Катя 16:25
Оксанка, я це читала. Але як бути із статтею 8 Закону про держбюджет на 2021 рік??Стаття 8. Установити у 2021 році мінімальну заробітну плату:у місячному розмірі: з 1 січня - 6000 гривень, з 1 грудня - 6500 гривень;

Катя 16:26
мабуть мінімалка буде 6500 на період з 01.12.2021 по 30.09.2022

фархад 16:26
Катя, якщо буде підвищення то буде постанова кму про підвищення єтс

Оксанка 16:28
Катя, побачимо, ще дожити треба)))

Катя 16:28
фархад, ПОСТАНОВАвід 20 січня 2021 р. № 29 ??

Катя 16:28
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/29-2021-%D0%BF#Text

Катя 16:30
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/29-2021-п#Text

Катя 16:31
не получается ссылку вставить..

EVGENIY 16:32
Що тут у нас? Про що споримо?

EVGENIY 16:33
Катя, то постанова яка вносе зміни до 1298

Іринка 16:34
Доброго дня, які проводки на передачу касових видатків іншому головному розпоряднику? Як розділити фінансовий результат?

Катя 16:35
EVGENIY, я розумію, я керуюсь цією постановою №1298

EVGENIY 16:37
Катя, а про що тут ви спорите? А то багато читати )))

Катя 16:37
і якщо там прописано, що з 1 грудня 2021 змінюється оклад працівника 1 тарифного розряду, то я повинна змінити оклади з 1 грудня по всім. Чи я повинна чекати ще на якусь постанову від уряду???

EVGENIY 16:38
Іринка, касові видатки це як би не бухгалтреськи проводки, все залежить від програми в якій облік, вони можуть бути управлінським обліком

Катя 16:38
EVGENIY, і чи зростає мінімальна ЗП на 6500 з 1 грудня 2021 року чи з 01.01.2022 року??? Бо в законе про держбуджет ст.8 написано з 01.12.21 - 6500???

EVGENIY 16:39
Катя, з 01.01. не зросте

Тетяна 16:39
Катя, мінімалка зросте з 1 грудня 2021 року, а з 1 січная 2022 вона залишиться на тому ж рівні 6500 грн.

EVGENIY 16:40
Катя, зросте 01.12 і не буде зростати 01.01.2022

Катя 16:40
ну нарешті, спасибі!

Оксанка 16:42
На скільки зараз відстає по фінансуванню ФСС?

д 16:45
Оксанка, 2 месяца

Тетяна 16:45
Катя, у постанові 1298 написано таке Посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2021 р. розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду - 2670 гривень, з 1 грудня 2021 р. - 2893 гривні. Тому посадові оклади перерахуємо самі.

Helena 16:47
https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... povnennya/ а тут роз'яснення що одним рядком

Оксанка 16:47
д, дякую)

Олена 17:18
Helena, это ссылка по Д.5 объединенного отчета, а ссылка выше (15.50) по отчету, который был в 2018 году. Формы Д.5 отличаются.

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”