Добрий ранок!
Іра: 08:29
Добрий ранок, хто роз'яснить, в нас закупівлі до 50 тис., я публікую тільки плани, буває план більше ніж провела закупівлі, я вважаю це норм аби не менше, але інші колеги "підганяють" під закупку, а чому не можуть об'яснити
EVGENIY: 08:33
Доброго ранку, всім гарного дня
Інна: 08:43
Мирного дня. Бережіть себе і своїх рідних. Усім дякую за допомогу.
Олена: 09:01
Чи підвищать у грудні оклади по ЄТС?
EVGENIY: 09:03
Олена, скоріш за все що ні, але є маленька надія
Олена: 09:05
EVGENIY, я думаю, що у Законі про держбюджет 2025 прожитковий мінімум залишився на рівні 2024 року. Мабуть і оклади будуть на рівні 2024 р.
EVGENIY: 09:06
Олена, ну подивимось
оксана: 09:10
Добрий ранок!
оксана: 09:11
Підкажіть будь ласка нараховую грошову винагороду по договору ЦПХ за жовтень утримую 1,5%.Чи це буде правильно?
EVGENIY: 09:14
оксана,
EVGENIY: 09:14
оксана, закон досих пір не підписано
we: 09:16
Іра, на протязі року теоретично план може бути більший за фактичні закупівлі. Однак до кінця року його слід відкоригувати відповідно до кошторисних призначень.
оксана: 09:20
EVGENIY, тоді я правильно роблю
Любов: 09:24
Всім доброго ранку та вдалого дня. Комунальна установа не виконує норму інвалідів вже чотири місяці поточного року. Підкажіть чи буде штраф в умовах військового стану? і якщо ми все ж таки знайдемо ще людину з інвалідністю в цьому місяці чи будуть застосовуватись штрафні санкції?
керр: 09:28
Любов, для Фонду має значення факт не дотримання норми, для суду факт пошуку для працевлаштування)
Олена: 09:32
Любов, для бюджетних неприбуткових установ не повинні застосовувати штрафи
керр: 09:40
Любов, так, санкція Фонду не поширюється на підприємства, установи і організації, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів. А можливість штрафу за протоколом Держпраці рівна 0)
Іра: 09:56
we, дякую за відповідь, але чому підганять під кошторис? В мене залишаються не використанні кошти на кінець року
к: 10:05
добрий день. підкажіть чи включати у 1-пв за жовтень коригування з/п за вересень?
EVGENIY: 10:06
к, що таке коригування зарплати ?
Любов: 10:18
керр, дякую
Любов: 10:18
Олена, дякую
керр: 10:21
к, "дорахування" "...відображаються у ФОП того місяця, у якому були здійснені нарахування..."
we: 10:28
Іра, тому що закупити більше, ніж передбачено кошторисом, неможливо. Якщо кошти залишаються, тоді правильніше підкоригувати під фактичні закупівлі.
Галина: 10:35
we, Ви ж самі собі протирічите. Ви пишетье, що не можна закупити більше ніж передбачено кошторисом. Так людина закупила МЕНШЕ. Чому ж тоді треба "якщо залишаються кошти підкоригувати під фактичні закупівлі"?
к: 10:42
керр, дякую.
к: 10:43
EVGENIY, було нараховано з/п за дні лікарняного
к: 10:44
у жовтні утримали за вересень
школа: 10:46
Всім Доброго ранку та Гарного дня.
школа: 10:47
Підкажіть, будь ласка. у Додатку 4 ДФ доходи працівника за основним та сумісництвом сумуємо, і прописуємо одним рядком?
Ксю: 10:54
Вітаю! Підскажіть вогнегасник на який рахунок ставити?
we: 11:10
Галина, немає ніяких протиріч. Можна план залишити під кошторис, але якщо так принципово, то можна підігнати під закупівлю. В цьому немає порушення.
EVGENIY: 11:14
Ксю, все залежить від вартості
EVGENIY: 11:16
Ксю,
к: 11:16
школа, одним рядком.
LM: 11:16
Доброго дня. 05.11 звыльняється в.о. директора, а 06.11 ї їпризначають директором. Премія завжди йде на місяць пізніше в неї .У положенні на преміювання прописано, що у місяці звільнення премія працівникам не виплачується. Це означає що за жовтень вона не отримає премію?
Ксю: 11:17
Дякую
Люда: 11:20
Шановні бухгалтери,скажіть,будь ласка,чи входе стаж асистента вчителя до педстажу?Дякую
Ната: 11:21
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, працівники селищної військової адміністрація в додатку 6 ставиться спей.стаж. Я розумію, що ні, але може помиляюсь. Підкажіть де можно почитати. Дякую
Ната: 11:21
Люда, так
Таня: 11:39
Іра, в мене і плани під кошторис, і плани під закупівлю, якщо точно знаю
Світлана: 11:48
Люда, так, входить. відповідно до Постанови 963. Але для пенсії за вислугою років - ні, відповідно до Постанови 909.
Світлана: 11:49
Люда, вот така колізія, як полюбляють говорити юристи.
Свєтік: 11:52
Доброго дня по якому КЕКВ платимо двері 2210 чи 2240
EVGENIY: 11:56
Свєтік,
Свєтік: 12:02
EVGENIY, дякую
Лариса: 12:06
З нового року переходимо на 4-денний робочий тиждень? Завдяки інтеграції в єв ропейський ринок праці
EVGENIY: 12:08
Лариса, так Європа ще не перейшла
777: 12:13
Лариса, і 10 годинний робочий день?))))
Марія: 12:24
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, чи є обмеження щодо витрат на харчування на одну особу, для бюджетної установи яка приймає учасників форуму.
цнсп: 13:02
Добрий день. Підскажіть, сьогодні нарахування і виплата лікарняних за кошти ПФУ, брати 1,5 % ?
Ірина: 13:06
цнсп, так
школа_1: 13:13
Доброго дня. Колеги, у вас теж казна на будь-яку помилку пише попередження? Чим це загрожує? В мене просто немає сил (більше нервів), одна відповідь на все: "Читайте..!"
Ірина: 13:26
школа_1, так само, сказали впливає на оцінювання головного бухгалтера
Тоня: 13:26
Всім гарного дня. Підкажіть, будь ласка, ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ ІНОЗЕМНОЇ НЕУРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРЕДСТАВНИЦТВО СЕЙВ ЗЕ ЧІЛДРЕН ІНТЕРНЕШНЛ В УКРАЇНІ (код ЄДРПОУ 26619582) який код і країну ставити у дод.22 звіту
Олена: 13:29
Ірина, школа_1, їхня оцінка нікому не потрібна, окрім них
EVGENIY: 13:37
Олена, вона і їм непотрібна )))
Оксана: 13:52
Підкажіть, якщо працівниця має стаж менше 6місяців, то середня для лікарняного буде 8000/30,44*50%?
Наталія: 13:56
Оксана, все залежить від того який у працівниці страховий стаж загальний і за останні 12 місяців?
EVGENIY: 14:02
Оксана,
Інна: 14:27
Колеги підкажіть може в когось було звільняється головний бухгалтер і Він хвилюється що її ключ будуть використовувати після звільнення ,як вирішити це питання змінити пароль чи удалити все на флешці поки не скасують у казні
Марина: 14:28
Інна, як це змінити пароль? скасувати
Інна: 14:31
Марина, скасувати не війде в день звільнення
Інна: 14:32
Марина, а є програмка дає Казна коли отримуєш ключі т ам можна новий пароль міняти
Лариса: 14:35
Добрий день,колеги, скажіть будь ласка що робити з військовим збором 1,5 чи 5?
EVGENIY: 14:41
Лариса, один раз колесико мишку крутнути
Ася: 15:07
Доброго дня, підскажіть будь ласка проводки при передачі з балансу на баланс палива. Ми передаємо
EVGENIY: 15:09
Ася, передачі бувають різні, внутрівідомчі, в межах бюджету чи може взагалі отримувачу
Ася: 15:10
передача згідно рішення виконкому від комунальної установи до департаменту освіти
EVGENIY: 15:13
Ася, департамент освіти це ваша установа вищого рівня?
Ася: 15:15
ні, ми різні
EVGENIY: 15:23
Ася, ну тоді для вас це або 8013 1514, або 5512 1514
Ася: 15:31
Дякую, тобто я віддаю запаси і вони ідуть на мої фактичні видатки?
Марина: 15:31
Ася, так, 8511
Ася: 15:34
Дякую, Марино
EVGENIY: 15:36
Ася, не має у нас фактичних видатків з 2017 року
Ася: 15:43
Але ж є досі картка аналітичного обліку фактичних видатків, я її веду)
EVGENIY: 15:48
Ася, а куди ви використовуєте дані з неї? в формах бюджетної звітності фактичні видатки прибрали, вона велась щоб там їх заповнювати, а тепер де ви це використовуєте? До того ж тепер навіть поняття такого не має, раніше був один рахунок а тепер купа як ви це все ведете самі щось вигадали і ведете?
EVGENIY: 15:51
от раніше при купівлі ОЗ вартість одразу списували на фактичні видатки? Ви теж так робите? Тобто ваші фактичні видатки не дорівнюють витратам на 8 класі рахунків?
Ася: 15:54
я веду цю карту для себе, і Ви праві, її ніде не використовую, Просто звикла що на рах 8011, 8012, 8013... все називати фактичними своїми видатками
Віка: 15:55
Підскажіть,будь ласка,за яким ДК можна провести обслуговування кондиціонера,щоб прійшла оплата по другій черзі в казначействі
EVGENIY: 16:07
Віка, ДК ні як не впливає на чергу, читайте постанову 590