Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.06.14
2121 0
Друкувати
Обране

Работник оплачивает ТМЦ за собственные средства через РРО: можно ли превышать 10-тысячный лимит?

Податківці в Базі Знань відповіли на питання: чи є порушенням граничної суми готівкових розрахунків у розмірі 10 тис. грн. оплата працівником підприємства власними готівковими коштами ТМЦ на виробничі (господарські) потреби підприємства в сумі понад встановлені норми у разі проведення платежів через РК або РРО?

Контролери нагадали, що згідно з п. 1 постанови Правління НБУ від 06.06.2013 р. № 210 граничну суму розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня установлено в розмірі 10 тис. грн.

В свою чергу п. 3.1 Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом ДПАУ від 01.12.2000 р. № 614, передбачено, що фіскальний касовий чек на товари (послуги) — це розрахунковий документ, надрукований РРО при проведенні розрахунків за продані товари (надані послуги). Касовий чек повинен містити обов'язково такий реквізит, як, зокрема, назва господарської одиниці.

Тобто працівник підприємства, який за власні готівкові кошти придбаває ТМЦ для потреб підприємства, отримає касовий чек, в якому буде зазначено назву підприємства (підприємця) - продавця товарів (послуг).

Таким чином, операція з придбання ТМЦ за власні кошти на виробничі потреби в сумі понад 10 тис. грн., є порушенням п. 1 Постанови № 210.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі