Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.08.14
1619 0
Друкувати
Обране

Бухоблік операцій в інвалюті в бюджетних організаціях: з 19 серпня по-новому!

Сьогодні, 19.08.2014 р., набрали чинності зміни в Порядок бухгалтерського обліку окремих активів та зобов'язань бюджетних установ, які були внесені наказом Мінфіну від 14.07.2014 р. № 754.

Зміни торкнулися розділу IV «Бухгалтерський облік операцій в іноземній валюті» Порядку.

Так, відтепер операції в інвалюті під час первісного визнання відображаються у валюті звітності шляхом перерахунку суми в іноземній валюті із застосуванням валютного курсу на початок дня дати здійснення операції (дати визнання активу, зобов'язання, власного капіталу, доходів і витрат).

При цьому операції з безготівкових розрахунків в інвалюті можуть відображатися установою у валюті звітності у сумі, визначеній у документах банку, з урахуванням особливостей застосування банком валютного курсу на дату здійснення операції, у разі якщо це не суперечить вимогам податкового і митного законодавства в частині застосування валютного курсу.

Змінами відкориговано порядок визначення дати валютних курсів у ряді випадків, зокрема:

— надані аванси в інвалюті перераховуються за валютним курсом на початок дня дати їх сплати;

— одержані аванси в інвалюті перераховуються за валютним курсом на початок дня дати їх одержання та на кінець дня звітної дати;

— фактичні витрати відрядженого працівника в інвалюті перераховуються за валютним курсом на початок дня дати отримання авансу;

— «понадлімітні» витрати відрядженого працівника в інвалюті перераховуються за валютним курсом на початок дня дати затвердження звіту про використання коштів.

Також встановлено, що при визначенні курсових різниць на дату здійснення господарської операції перераховуються всі відповідні монетарні статті із застосуванням валютного курсу на кінець дня цієї дати.

Для визначення курсових різниць на звітну дату застосовується валютний курс на кінець дня звітної дати.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі