Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.10.20
5178 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2020/№ 39

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія, до вашої уваги зміст номеру

Дистанційне навчання у ЗСО: тепер за окремим Положенням МОН своїм наказом від 08.09.2020 р. № 1115 затвердило Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти (далі — Положення № 1115).

Щодо виплати компенсації звільненому педпрацівнику за невикористану щорічну основну відпусткуЛист від 02.10.2020 р. № 3512-06/59939-07

Відпускна компенсація педагогам: правильно визначаємо кількість днів Працівник звільняється усереднені робочого року. Йому слід надати зароблену щорічну відпустку або виплатити за її дні грошову компенсацію.

Запитували — відповідаємо: бухоблік + КЕКВ Бухоблік любить точність і чіткість. А облік у бюджетній сфері — й поготів. Дотримання вимог чин ного законодавства тут має першочергове значення. Однак законодавчі норми не завжди містять відповіді на життєві питання. І тоді приходять на допомогу досвід та поради колег із чату на порталі «Бухгалтер.ком.юа». Цього разу ми відібрали найцікавіші запитання з чату та редакційної пошти про бухоблік і застосування КЕКВ та підготували аргументовані й лаконічні відповідні на них. Тож тільки конкретика й ніякої «води».

Посадова особа ОМС призвана на військову службу: чи зберігається місце роботи? Як правильно діяти посадовій особі ОМС у разі надходження повістки про призов на строкову військову службу та прибуття на призовну дільницю? Чи побоюватись їй звільнення або ж робоче місце за нею зберігається на час служби? Відповіді на ці та інші запитання — у нашій статті.

Декан факультету та завідувач кафедри ЗВО: визначаємо терміни перебування на посадах На який термін обираються (призначаються) претенденти на посади декана факультету та завідувача кафедри закладу вищої освіти?

Звільнення «за скороченням» одразу після декрету У грудні 2020 року в установі заплановано скорочення штату. Працівників повідомили про це 12.10.2020 р. Одна з працівниць на момент повідомлення перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Вона відмовилась підписувати повідомлення, мотивуючи це тим, що є матір’ю дитини до 3 років. Дитині виповнюється 3 роки 19.11.2020 р. Чи права працівниця? Чи можна буде її звільнити після 20.11.2020 р., але раніше строку запланованого скорочення?

Тривала хвороба працівника: як правильно звільнити? Працівник бюджетної установи хворіє (загальне захворювання) більше чотирьох місяців, що підтверджують належним чином оформлені і надані до установи листки непрацездатності. Чи може роботодавець у такій ситуації розірвати з ним трудовий договір? Якщо так, то як правильно це зробити?

«Солдат установи»: чи платити ЄСВ з МЗП? Працівник бюджетної установи (основне місце роботи, без інвалідності) проходить військову службу за контрактом. У вересні 2020 року йому нараховано середній заробіток у сумі 4800 грн (ЄСВ — 1056 грн). Зазначена сума є меншою за місячний розмір мінзарплати. Чи потрібно у цьому випадку виконувати вимогу про сплату ЄСВ з МЗП?

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі