Інформація по темі "" | Публікації по тегу
02.02.21
28220 3
Друкувати
Обране

ДКСУ щодо вартісної ознаки малоцінних необоротних матеріальних активів

Державна казначейська служба України повідомляє, що з 01 січня 2021 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 20.07.2020 N 432, яким внесено зміну до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 "Основні засоби", якою вилучено норму: суб'єкти державного сектору зараховують до малоцінних необоротних матеріальних активів предмети вартістю (без податку на додану вартість), що не перевищує 6000 гривень та строк використання яких перевищує один рік.

Крім того, наказом Міністерства фінансів України від 28.12.2020 N 816 внесено зміни до Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку для суб'єктів державного сектору.

Зазначеними змінами у Методичних рекомендаціях з бухгалтерського обліку основних засобів суб'єктів державного сектору вилучено норму щодо вартісної ознаки предметів, за якою суб'єкти державною сектору зараховують їх до малоцінних необоротних матеріальних активів.

Натомість Методичні рекомендації щодо облікової політики суб'єкта державного сектору доповнено новою нормою: вартісні ознаки предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів, можуть установлюватися суб'єктом державного сектору самостійно, з обґрунтуванням критеріїв щодо визначення таких ознак.

Враховуючи викладене, у нормативно-правових актах, які регулюють питання ведення суб'єктами державного сектору бухгалтерського обліку, вартісна ознака предметів, за якою суб'єкти державного сектору зараховують їх до малоцінних необоротних матеріальних активів, відсутня. Суб'єкти державного сектору можуть самостійно встановлювати вартісні ознаки предметів з обґрунтуванням критеріїв щодо визначення таких ознак та зазначати їх у розпорядчому документі про облікову політику (пункти 1, 7 розділу II Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб'єкта державного сектору).

Джерело:
Лист ДКСУ від 15.01.2021 р. N 16-08-08/1286
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
Яка радість
02.02.2021
Яка радість
Юлія Яка радість
03.02.2021
Дійсно, тут вже не знаєш, чому й радіти...
Олег
16.02.2021
Не радій данайцям, дари приносящим.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі