Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.09.20
80928 3
Друкувати
Обране

Кабмін дозволили самостійно списувати майно вартістю до 50 тис. грн

Кабінет Міністрів України постановою від 09.09.2020 р. № 814 вніс зміни до Порядку списання об'єктів державної власності.

Відповідно до змін списання повністю амортизованих основних фондів (засобів), крім нерухомого майна, об'єктів незавершеного будівництва (незавершених капітальних інвестицій у необоротні матеріальні активи), інших необоротних матеріальних активів суб'єкта господарювання, первісна (переоцінена) вартість яких становить менш як 50 тис. грн, здійснюється за рішенням керівника такого суб'єкта (за винятком підприємств, щодо яких прийнято рішення про приватизацію). Раніше ця сума складала 20 тис. грн.

Суб’єкти господарювання, на балансі яких перебуває майно, первісна (переоцінена) вартість якого становить більш як 50 тис. гривень та яке не використовується, у тому числі морально застаріле та фізично зношене, подають щомісяця до 10 числа інформацію про таке майно суб’єктам управління.

Суб’єкт управління з метою ефективного використання та безоплатної передачі такого майна іншим суб’єктам господарювання, що належать до сфери його управління, або іншим суб’єктам управління оприлюднює отриману інформацію на власному офіційному веб-сайті.

Відсутність протягом 30 робочих днів з дня оприлюднення інформації стосовно морально застарілого та фізично зношеного майна пропозицій щодо його передачі може використовуватися під час здійснення списання такого майна як підтвердження неможливості його безоплатної передачі в установленому порядку

Зміни, що вносяться до Порядку списання об’єктів державної власності

Порядок списання об'єктів державної власності Постанова КМУ від 08.11.2007 № 1314 (з усіма змінами)

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
12345
17.09.2020
Ну вот! Очередной ЕЖЕМЕСЯЧНЫЙ отчет. Бухгалтерам заняться нечем! Пора валить из профессии.
Н.А.
17.09.2020
Це нововведення діє для бюджетних установ та комунальних підприємств комунальної власності????
ольга
24.09.2020
Мені незрозуміло. Якщо вартість будівлі 35000, маємо право списатисамі чи тільки орган управління.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі