Інформація по темі "" | Публікації по тегу
24.03.15
3025 0
Друкувати
Обране

Придбання, облік та використання зброї для охорони заповідників і природних парків: нова Інструкція

Мінекології затвердило нову Інструкцію про порядок придбання, зберігання, обліку, перевезення і використання відомчої зброї та бойових припасів до неї в спеціальних адміністраціях територій та об'єктів природно-заповідного фонду, що належать до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів.

Ця Інструкція визначає порядок придбання, зберігання, обліку, перевезення і використання відомчої зброї та бойових припасів до неї працівниками служби державної охорони природно-заповідного фонду України в природних заповідниках, біосферних заповідниках, національних природних парках, ботанічних садах та парках-пам'ятках садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, які належать до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів України (далі — установи ПЗФ Мінприроди).

Необхідність озброєння працівників служби держохорони під час виконання ними службових обов'язків визначається керівником установи ПЗФ Мінприроди залежно від завдань, які виконують працівники служби держохорони.

Обов'язковому озброєнню підлягають працівники служби держохорони, які беруть участь у проведенні перевірок (рейдів), обходів (обстежень) та патрулювань щодо виявлення та припинення порушень вимог природоохоронного законодавства.

До Інструкції затверджено наступні додатки:

— Норми вогнепальної зброї, бойових припасів до неї, пристроїв та патронів до них для працівників служби державної охорони природно-заповідного фонду, які підлягають озброєнню під час виконання службових обов'язків;

— Відомості про наявність вогнепальної зброї, основних частин і бойових припасів до неї, пристроїв та патронів до них;

— Акт списання бойових припасів та патронів до пристроїв;

— Роздавально-здавальна відомість бойових припасів до вогнепальної зброї, патронів до пристроїв на складі;

— Роздавально-здавальна відомість бойових припасів до вогнепальної зброї, патронів до пристроїв у тирі;

— Книга обліку вогнепальної зброї, основних частин і бойових припасів до неї, пристроїв та патронів до них;

— Книга обліку видачі і прийняття вогнепальної зброї, основних частин і бойових припасів до неї, пристроїв та патронів до них;

— Журнал проведення інструктажів щодо дотримання правил зберігання та використання вогнепальної зброї, основних частин і бойових припасів до неї, пристроїв та патронів до них працівниками служби державної охорони природно-заповідного фонду України.

Інструкція затверджена наказом Мінекології від 17.02.2015 р. № 30, який набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготування замітки документ офіційно не опубліковано.

 

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі