Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.03.15
1719 1
Друкувати
Обране

Природоохоронним установам дозволять самостійно обирати банки для обслуговування власних коштів

Законодавці розробили законопроект, яким планується поліпшити фінансування заходів, пов’язаних із функціонуванням територій та об’єктів природно-заповідного фонду, особливо занесених до Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО та удосконалити діяльність природоохоронних установ, шляхом внесення змін та доповнень до Бюджетного кодексу інших законодавчих актів України.

Так, законопроектом передбачається внести зміни до Бюджетного кодексу  в частині вдосконалення порядку фінансування заходів із збереження природних об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО й функціонування природоохоронних установ та надання їм (нарівні з науковими установами) права самостійного вибору фінансових установ з обслуговування  власних коштів.

Автори законопроекту відзначають, що ст. 47 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» визначено, що одним з джерел фінансування заходів щодо охорони відповідних територій та об'єктів природно-заповідного фонду є власні кошти природоохоронних установ, які одержані ними від наукової, природоохоронної, туристсько-екскурсійної, рекламно-видавничої та іншої діяльності. Проте на даний час, природоохоронні установи, при наявності власних коштів, фактично позбавлені можливості розпоряджатися ними, тому що проведення виплат платежів здійснюється установами Держказначейства не у повній мірі та зі значними затримками. Це призводить, до погіршення матеріально-технічної бази природоохоронних установ та не дає їм можливості повною мірою забезпечувати охорону, збереження, відновлення та стале використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду, як національного надбання народу України.

Такі зміни передбачені в проекті Закону України від 19.03.2015 р. № 2439 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України із удосконалення порядку фінансування заходів, пов'язаних із функціонуванням територій та об'єктів природно-заповідного фонду»

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Евгений
25.03.2015
С такой логикой нужно все установы выводить в банки так как казначейство всем не проплачивает, типа ремонты в садиках не так важны как природоохрана!!! Нужно сбалансировать бюджет, чтоб шли нормально платежи, а не придумывать новые законы под каждого субьекта!!!!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі