Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.11.18
9591 13
Друкувати
Обране

Що я зрозумiла за роки роботи в бухгалтерiї

Доброго дня!

Мене звати Наталя Іванівна і вже близько 20 років я – бухгалтер бюджетної установи. І знаєте, в якому ствердженні я впевнилася за всі ці роки роботи на власному досвіді? Час – це найцінніший та, на жаль, не відновлюваний ресурс. Тільки підрахуйте, скільки часу ми витрачаємо на зайві, обтяжливі, марудні справи замість того, щоб оптимізувати виконання певних робіт та «викроїти» час на близьких та на себе.

Кожному знайома така ситуація. Увесь день заповнюєш незліченні ячейки в Екселі, до болю напружуєш очі, щоб розгледіти та відокремити кожну цифру, постійно перемикаєш одну програму на іншу, щоб впевнитися, чи не натиснула випадково на іншу клавішу і не припустилася помилки… Ввечері нарешті повертаєшся додому та навіть коли заплющуєш очі, ці ячейки з цифрами продовжують «стрибати» перед очима аж до головного болю.

І щодня відчуваєш себе тою самою білкою у колесі, яка начебто біжить-біжить, а час все спливає і спливає. Тому, коли підвернулася можливість спробувати щось змінити в цьому кругообігу, я за неї ухопилася. І дала можливість виправдати себе новій платформі FIT-бюджет. Знаю, що багато колег доволі нерішуче сприймають всі ці нові технології, та в той момент подумала, а що я втрачаю? Постійний День Сурка та незмінний головний біль? Невелика втрата, я вважаю.

Тому, отримавши доступ до платформи, я постійно дивувалася. По-перше, все виявилося не так складно, як я себе готувала. Доволі просто розібратися у функціоналі та опціях. По-друге, до крихітних розмірів зменшилася проблема платіжних доручень. Коли раніше треба було «ламати голову» над вирішенням питань, а зараз відчуваєш надійну підтримку невидимого, проте вправного та досвідченого помічника. По-третє, з оптимізмом почала приходити на роботу, бо дізналася, що скоро має з’явитися ще і функціонал з роботи із зарплатою. Тож, щоденні обов’язки мають ще трохи спроститися.

І з роботи повертаєшся вже не такою виснаженою і залишаються сили та час, щоб озирнутися навколо та помітити чудову золоту осінь навколо, з’являються ідеї та, головне, бажання приготувати на вечерю щось цікаве та смачненьке і, в цілому, життя перестало обертатися лише навколо роботи та численних цифр. Цінуйте свій час, бережіть свої сили та не втрачайте смак до життя!


 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
13
Вадим
12.11.2018
Цінуйте свій час, бережіть свої сили та не втрачайте смак до життя - кидайте роботу бюджетній бухгалтерії.

Тетяна Вадим
12.11.2018
Вадим, я вас підтримую, бути бухгалтером у бюджетній справі 20 років...це смішно, ні на квартиру не заробишь, ні на машину..., а здоров'я точно залишишь...
свтлана
12.11.2018
Я дуже люблю, свою професію бухгалтер, працюю з 1988 року в бюджетній установі, з 1997 року працюю головним, та ще й на державній службі, ви знаєте, зараз постійно йде тенденція якогось "неуважения" к такой професії, "раздули" нам роботу, програм багато, а толку від них мало, працюємо або на казначейство або на фінвідділ. Бухгалтера працюють над бюджетними запитами, паспортами, договорами, тендерними процедурами і.т.д., ми опубліковуємо всі свої документи на е-даті, на прозоро, в газетах про виконання свого бюджету, на сайтах про виконання кошторису......., ще дуже багато дрібниць, які заважають, не має часу на зайняття саме бухгалтерією: Д-т, К-т, баланс.Зарплата "оставляет желать лучшего".
Просто таня
13.11.2018
Думала коментов будет больше.что я поняла за годы работы бухгалтером....А то что почему я в библиотекари непошла.сидишь книжки перелаживаешь и зарплата есть да еще и масса доплат и надбавок.скоро за работу с пылью им доплачивать будут.а мы нифига не работает.в 19 году до 12 разряда по єтс
Минималка.и ни в чем себе неотказывайте.
Світлана
14.11.2018
Цінуйте своє здоров"я і тікайте чим швидше від цієї роботи,бо крім болячок на старості років ,.нічого більше на цій роботі не заробите!!!
Людмила Світлана
14.11.2018
А куди тікати як тобі вже ,,,
Людмила
14.11.2018
ця програма кооштує 5000 грн за 12 місяців, яка бюджетна устонова може собі "позволить", коли видатків лише на комуналку і зарплату хватає. Хотьби одну безкоштовну програму зробили щоб полегшити нашу працю.
Олег
14.11.2018
Що там розуміти, я точно знаю, що це невдячна, виснажлива, об"ємна ,погано оплачувана робота із великою відповідальністю. І навіть найкраща програма не допоможе, поки не буде поваги і гідної оплати праці.
бухгалтер
15.11.2018
На жаль,за роки роботи багато хто з нас зрозумів,що не туди пішов працювати, бо в бюджетних установах зарплати мінімальні а відповідальність максимальна.....
звичайно крім уряду, який ні за що не відповідає, навіть нехтує рішення верховного суду про незаконність занижених окладів бюджетників.
держслужбовець бухгалтер
15.11.2018
На жаль,за роки роботи багато хто з нас зрозумів,що не туди пішов працювати..... згодна на всі 1000%

Тетяна Степанівна
19.12.2018
Початок РЕКЛАМИ платформи FIT-бюджет "душевний", а потім - купіть програму і буде вона сам за вас працювати! Працюючий в бюджетій установі главбух - це просто раб, над яким знущаються реформатори! І нажаль це ажніяк не визнається шкідливими для здоровя умовами, навіть вислуги років немає!!!


Тетяна Степанівна
19.12.2018
Цікаво який гонорар отримала за рекламу Наталі Іванівна?
Надія
27.12.2018
Програма "сировата". Багато функцій не виконує. Пояснень не надають. Хоча ідея цікава. ІПК "МБ" покищо корисніший. Гонорар за рекламу "МБ " не давали.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі