Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.10.17
26191 1
Друкувати
Обране

Щодо норм списання паливно-мастильних матеріалів

При визначенні вартості експлуатації будівельних машин і механізмів, які застосовуються на будівництві об’єктів, що споруджуються за рахунок бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, витрати ресурсів на 1 маш.год експлуатації для машин та механізмів, (газонокосарка, бензопила тощо) визначено частиною II ДСТУ Б Д.2.7. — 1:2012 «Ресурсні кошторисні норми експлуатації будівельних машин та механізмів» прийнятих наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 28.12.2012 р. № 668.

Відповідно до загальних положень норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затвердженим наказом Міністерства транспорту України від 10 лютого 1998 року № 43 (далі — норми), норми витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті призначені для планування потреби підприємств, організацій та установ (далі — підприємств) в паливно-мастильних матеріалів і контролю за їх витратами, ведення звітності, запровадження режиму економії і раціонального використання нафтопродуктів, а також можуть застосовуватись для розроблення питомих норм витрат палива.

Згідно з підпунктом 2.2.1 пункту 2.2 розділу 2 норм для роботи спеціального обладнання, яке встановлюється на автомобілі, норми витрат палива для якого не увійшли до цього нормативного документа, допускається застосувати технологічні норми, наведені в документації заводу-виробника обладнання, або розрахувати їх з використанням технічних даних, наведених у цій документації. Можливість встановлення тимчасової норми витрати палива розглядає комісія, яка створюється із не менш як трьох спеціалістів підприємства і представника вищої організації, який є куратором з питань енергоспоживання. Результати розгляду оформлюються актом (за формою згідно з додатком Ж).

Слід зазначити, що відповідно до Положення про «Український науково-дослідний інститут продуктивності агропромислового комплексу», затвердженого Міністерством аграрної політики та продовольства України від 16 травня 2012 року наказом № 276» (далі — Інститут), предметом діяльності Інституту є створення та апробація нормативів витрачання паливно-мастильних матеріалів, сировини і матеріалів на підприємствах, установах та організаціях різних сфер господарської діяльності. 

Лист Держаудитслужби від 19.09.2017 р. № 18-16/204

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
яна
30.10.2017
пітскажіть норми витати палива вугілля потрібно в наказі прописувати
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×