Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.07.15
2726 0
Друкувати
Обране

Щодо обслуговування коштів місцевих бюджетів у банках та розміщення їх на депозитах

14 травня 2015 р. Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 378, якою регламентовано процедуру обслуговування коштів місцевих бюджетів у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ в установах банків державного сектору.

обслуговування коштів місцевих бюджетів у банках та розміщення їх на депозитах

Основним завданням, що вирішується із прийняттям цієї постанови, є визначення принципово нового порядку обслуговування бюджетних коштів (в частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ) шляхом переходу за рішенням відповідної місцевої ради від казначейської форми обслуговування до обслуговування в установах банків державного сектору, а також особливостей ведення бухгалтерського обліку та звітності щодо таких операцій.

Реалізація цієї постанови сприятиме розширенню фінансових прав та свобод органів місцевого самоврядування шляхом надання їм права самостійно обирати установу (орган Казначейства чи банк), що обслуговуватиме кошти відповідного місцевого бюджету.

При цьому, відповідно до пункту 3 Порядку, затвердженого цією постановою, обслуговування коштів у банках здійснюється за умови прийняття місцевою радою відповідного рішення під час затвердження місцевого бюджету. Таке рішення приймається до початку бюджетного періоду і протягом такого періоду не змінюється.

 

www.minfin.gov.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі