Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.02.17
4906 2
Друкувати
Обране

Уряд затвердив порядок відшкодування вартості витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань

Уряд затвердив порядок відшкодування вартості витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань.

Прийняття даного рішення зумовлене останніми змінами в Кримінально-виконавчому кодексі України.

Слід зазначити, що відповідно до статті 121 КВК України особи, які відбувають покарання у виправних колоніях, відшкодовують витрати на їх утримання, крім вартості харчування, взуття, одягу, білизни, спецхарчування та спецодягу. Утримання засуджених полягає у створенні належних матеріально-побутових умов під час відбування покарання. 


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 14 лютого 2017 р. № 80

Київ

Про затвердження Порядку відшкодування 
вартості витрат на утримання засуджених 
в установах виконання покарань

Відповідно до статей 601, 121 і 122 Кримінально-виконавчого кодексу України, статті 481Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок відшкодування вартості витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань, що додається.

2. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

Прем’єр-міністр України              В. ГРОЙСМАН


ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України
від 14 лютого 2017 р. № 80

ПОРЯДОК
відшкодування вартості витрат на утримання 
засуджених в установах виконання покарань

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування витрат, пов’язаних з утриманням засуджених до обмеження або позбавлення волі на певний строк (далі — засуджені) в установах виконання покарань.

2. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Кримінально-виконавчому кодексі України, Законі України “Про житлово-комунальні послуги” та інших нормативно-правових актах.

3. Утримання засуджених в установах виконання покарань полягає у створенні належних матеріально-побутових умов під час відбування покарання, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України та іншими нормативно-правовими актами.

4. Засуджені відшкодовують вартість свого утримання в установах виконання покарань, крім випадків, передбачених Кримінально-виконавчим кодексом України.

5. Відшкодування засудженими вартості витрат на їх утримання за звітний місяць здійснюється із заробітку, пенсій та іншого доходу, що нараховані засудженим у місяці, що настає за звітним.

6. Утримання засуджених в установах виконання покарань включає в себе надання житлово-комунальних та побутових послуг.

До житлово-комунальних послуг, що надаються засудженим, належать:

комунальні послуги (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), газо- та електропостачання, централізоване опалення, а також вивезення побутових відходів тощо);

послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо).

До побутових послуг, що можуть надаватися засудженим, належать послуги:

  • з ремонту взуття;
  • з ремонту одягу та побутових текстильних виробів;
  • з ремонту, реставрації та поновлення меблів;
  • з ремонту радіотелевізійної та іншої аудіо- та відеоапаратури;
  • з ремонту електропобутової техніки та інших побутових приладів;
  • з прання, оброблення білизни та інших текстильних виробів;
  • лазень;
  • з дрібного ремонту, прасування білизни та одягу;
  • перукарень.

Побутові послуги, що можуть надаватися засудженим, визначаються галузевим класифікатором “Класифікація послуг і продукції у сфері побутового обслуговування” (ГК 201-01-2001).

7. Вартість витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань, яка відшкодовується із нарахованого їм заробітку, пенсій та іншого доходу, розраховується за видами наданих послуг, які безпосередньо пов’язані із забезпеченням створення належних матеріально-побутових умов під час відбування покарання.

Методика розрахунку розмірів відшкодування вартості витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань затверджується Мін’юстом.

8. Кошти, які установа виконання покарань отримує від відшкодування засудженими вартості витрат на їх утримання, зараховуються до спеціального фонду державного бюджету та використовуються в порядку, встановленому законодавством.

_____________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 лютого 2017 р. № 80

ПЕРЕЛІК
постанов Кабінету Міністрів України, що втратили чинність

1. Постанова Кабінету Міністрів України від 22 лютого 1992 р. № 78  “Про зміни порядку відрахувань із заробітної плати засуджених, що утримуються в установах Державної пенітенціарної служби”.

2. Пункт 1 постанови Кабінету Міністрів Українивід 27 жовтня 1999 р. № 1988 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” (Офіційний вісник України, 1999 р., № 43, ст. 2154).

3. Пункт 1 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2009 р. № 1290 (Офіційний вісник України, 2009 р., № 93, ст. 3176).

4. Пункт 1 змін, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 р. № 1109 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 84, ст. 3078).

____________________

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
Люди
21.02.2017
в каламутній водичці добре рибка ловиться, які послуги там кому надають??? Всю роботу роблять засудженні.....
Катерина
21.02.2017
Тим ХТО не підписав петицію "про встановлення надбавки за вислугу років працівникам бухгалтерських служб" !!! Не розповідає "басні" що отримує на рівні з прибиральниками!!! Так Вам потрібні гроші!!!!! Не втрачаємо час, голосуємо https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/956
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі