Інформація по темі "" | Публікації по тегу
31.12.20
63067 11
Друкувати
Обране

Вартісний критерій для визначення ОЗ або МНМА скасовано

У Методичних рекомендаціях з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору з абзацу виключили згадку про 6000 грн., цей абзац виклали в такій редакції:

«До малоцінних необоротних матеріальних активів, зокрема включаються: знаряддя лову (трали, неводи, сіті тощо), бензомоторні пилки, сучкорізи, троси для сплаву; спеціальні інструменти та спеціальні пристосування (для серійного і масового виробництва певних виробів або виготовлення індивідуальних замовлень); предмети виробничого значення – робочі столи, верстаки, кафедри, парти тощо; обладнання, що сприяє охороні праці; предмети технічного значення, які не можуть бути віднесені до робочих машин (світлокопіювальні рами тощо); предмети, призначені для видачі напрокат; господарський інвентар; інші малоцінні необоротні предмети, термін експлуатації яких більше одного року – сценічно-постановочні засоби, телефони, обчислювальна техніка, пральні та швейні машини, холодильники тощо;»

пункт 13 розділу ІІІ виклали в такій редакції:

«13. Придбані (збудовані) суб’єктом державного сектору або за його замовленням житлові будинки, квартири або інші жилі приміщення включаються до складу основних засобів, якщо ці активи контрольовані суб’єктом державного сектору, існує ймовірність отримання суб’єктом державного сектору майбутніх економічних вигід, пов’язаних з їх використанням, і вартість цих об’єктів може бути визначена. У такому самому порядку обліковуються жилі приміщення для військовослужбовців, які будуються у військових містечках для їх проживання.».

Методичні рекомендації щодо облікової політики суб’єкта державного сектору доповнили новим пунктом 7 такого змісту:

«Вартісні ознаки предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів можуть установлюватися суб’єктом державного сектору самостійно, з обґрунтуванням критеріїв щодо визначення таких ознак.

Зміна вартісних ознак предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів, розглядається як зміна облікових оцінок. У зв’язку із зміною вартісних ознак зміни в бухгалтерському обліку щодо основних засобів, зарахованих на баланс в попередніх періодах, не проводяться.».

Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку запасів суб’єктів державного сектору доповнили новим додатком «Акт списання запасів»

Більш детально про зміни читайте в наказі

 


Подробиці: 

Джерело:
Наказ МФУ від 28.12.2020 р. №816
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
Олена
31.12.2020
І по якому КЕКВ тепер планувати придбання робочих столів за 6500грн?
Світлана Олена
02.01.2021
На столи зг.постанови є обмеження начебто щодо придбання за бюджетні кошти чи я помиляюсь?(2500)
Каміла Світлана
05.01.2021
Якщо для обладнання робочих місць, то вірно, користуємось ПКМУ № 332
З Новим Роком! Олена
01.01.2021
Предмети виробничого призначення - робочі столи.
Ольга Олена
31.12.2020
Внесите изменения в учётную политику. Введите стоимостной критерий: МНМА до 20000 грн без НДС, как в коммерческом учёте и наслаждайтесь покоем. Останется только Казначейство убедить, что это правильно.
qwerty
31.12.2020
Ну вот! Как всегда, подарочек под елочку... Ну вот что им мешает подобные приказы рожать уже после Нового года? Наверное план про приказам горел...
Ikar qwerty
31.12.2020
Про це попереджали
таня qwerty
31.12.2020
да уж transparent_pxl.png
Богдан
13.01.2021
В сам наказ № 11 зміни на офіційному сайті Верховної ради ще не внесені? Це тимчасово чи дані зміни набирають чинності з якоїсь певної дати?
EVGENIY Богдан
13.01.2021
Сайт ВР не був і не є джерелом офіційної інформації! Зміни вже давно діють, а сайт ВР спить!
Богдан EVGENIY
15.01.2021
Дякую!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі