Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.10.17
12144 2
Друкувати
Обране

Внесено зміни до інструкції про облік підручників

МОН наказом від 22.08.2017 р. № 1228 внесло зміни до Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І — ІІ рівнів акредитації, затвердженої наказом МОН від 02.12.2013 р. № 1686.

Зокрема, абз. 2 п. 9 розд. ІІ викладено в такій редакції:

«Списання здійснюється на підставі акта про списання з балансу бюджетних установ і організацій вилученої з бібліотеки літератури за формою згідно з додатком 4 до цієї Інструкції».

Цей додаток 4 — Акт про списання з балансу бюджетних установ і організацій вилученої з бібліотеки літератури — є новим. Його запроваджено наказом № 1228.

Крім цього, п. 11 зазначеної Інструкції викладено в новій редакції, а саме:

«Списані згідно з актом підручники і навчальні посібники передаються до установ, що займаються заготівлею вторинної сировини. Кошти, одержані від списаних підручників і навчальних посібників, перераховуються на відповідний поточний рахунок загальноосвітнього, професійно-технічного навчального закладу чи вищого навчального закладу І — ІІ рівнів акредитації і повинні бути використані для придбання необхідних навчальних підручників і посібників».

Наказ № 1228 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

БЮДЖЕТНА БУХГАЛТЕРІЯ
Жовтень , 2017/№ 38

Інформаційна сторінка

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
оксана
09.10.2017
В МОН в курсе что согласно новой инструкции в библиотеке ежегодная инвентаризация библ фонда? так вот мои библиотекари еще за прошлый год инвентаризацию до ума не довели , а уже новую начинать. Может по этому поводу какою нибудь "инструкцию" придумайте, а не новый бланк Акта!
Ирина
17.01.2018
В МОН знают,что школьные библиотеки свой фонд художественной и научно-познавательной литературы не пополняют из-за отсутствия финансирования и средства от сдачи макулатуры давали возможность хоть немного обновлять этот фонд,а учебники есть в интернете,дети активные пользователи планшетов,электронных книг,на которые они успешно скачивают учебники,чтобы не носить тяжеленные портфели.Прежде чем принимать инструкции,проводите обсуждение и какая разница какой формы акт,главное чтобы были документы,что сдана макулатура,проведено списание
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі