Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.07.14
2186 0
Друкувати
Обране

Затверджено положення про облікову політику судів

Державна судова адміністрація України наказом від 14.07.2014 р. № 98 затвердила Положення про облікову політику місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції, Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України.

Положенням визначено, що бухгалтерський облік в вказаних вище судах здійснюється бухгалтерською службою, яка є самостійним структурним підрозділом, вид якого залежить від обсягу, характеру та складності бухгалтерської роботи. Бухгалтерська служба підпорядковується безпосередньо керівнику установи або його заступникові, а з організаційних питань (крім ДСА України та її територіальних управлінь) — керівникові апарату (секретаріату) або його заступникові.

Очолює бухгалтерську службу керівник самостійного структурного підрозділу, який є головним бухгалтером установи.

Структура бухгалтерської служби та її кількісний склад встановлюється штатним розписом установи, з урахуванням пропозицій керівника бухгалтерської служби.

Положенням також визначено порядок обліку банківських та касових операцій, підзвітних сум, розрахунків з дебіторами та кредиторами, оплати праці, необоротних активів, МШТ, а також порядок використання службових автомобілів та подання звітності.

Положення № 98 набрало чинності 17.07.2014 р. , окрім пунктів 1.8 та 1.10 р. 1, які набирають чинності з 01.01. 2015 р.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі