Інформація по темі "" | Публікації по тегу
14.11.19
19488 16
Друкувати
Обране

ДКСУ щодо визначення виконання завдань з інформатизації в паспорті бюджетної програми

Вимогами статті 48 Бюджетного кодексу України (далі - Кодекс) встановлено, що розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання та здійснюють платежі щодо завдань (проектів) Національної програми інформатизації - після їх погодження з Генеральним державним замовником Національної програми інформатизації.

 

Органи Казначейства здійснюють реєстрацію та облік бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів відповідно до вимог Кодексу та Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2012 N 309, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.03.2012 за N 419/20732.

При реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань здійснюється перевірка відповідності напрямів витрачання бюджетних коштів бюджетному асигнуванню, паспорту бюджетної програми (частина 5 статті 48 Кодексу).

Пунктом 5 розділу II Правил складання паспортів бюджетних програм та звітів про їх виконання, затверджених наказом Міністерства фінансів України 29.12.2002 N 1098, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 21.01.2003 за N 47/7368, передбачено, що у разі, якщо бюджетна програма передбачає виконання завдань (проектів) з інформатизації, видатки на інформатизацію визначаються окремим напрямом використання бюджетних коштів у паспорті бюджетної програми.

Органи Казначейства не реєструють зобов'язання, зокрема, у разі недотримання розпорядниками бюджетних коштів бюджетних повноважень та обмежень, які вводяться законодавчими та іншими нормативно-правовими актами.

З огляду на викладене, органи Казначейства при реєстрації бюджетних зобов'язань за видатками розпорядників коштів державного бюджету, узятих на виконання завдань (проектів) Національної програми інформатизації, перевіряють наявність погодження з Генеральним державним замовником та наявність окремого напряму у паспорті бюджетної програми.

Лист ДКСУ від 17.10.2019 р. N 16-06-06/17786

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
16
EVGENIY
14.11.2019
На скільки я зрозумів, дксу вважає що тільки якщо в паспорті визначені будуть видатки з інформатизації, то такий паспорт треба погоджувати і тільки це перевіряє казначейство, а не тупо всі видатки по якимось кодам закупівель у всіх бюджетників!
Повідомляти про заправку картриджів і купівлю мишки нацагенство з інформатизації, це ДУРІСТЬ,
П.С. Моя особиста думка: того хто таке вигадав треба гнати в три шиї з управління державою
Соня EVGENIY
14.11.2019
Ваши бы слова да казначеям в уши! А то снова окажется, что эти все "мышки" и заправки картриджей они захотят увидеть в паспорте программы отдельной строкой да еще и погодженими с Генеральным держзамовником!
Бухг Соня
22.11.2019
Зробив все по закону зайняло часу мало. Не так і печалька
Ikar Соня
14.11.2019
За відмову в реєстрації казначеї мають написати відмову, але при складанні відмови нагадайте їм що безпідставна відмова в реєстрації згідно Бюджетного кодексу теж є порушенням
Бухгалтер EVGENIY
14.11.2019
під цю дурість "верхівка"може собі дозволити все)
Катерина
14.11.2019
Якщо у вас не діє (не фінансується) програма інформатизації, то і погоджувати немає підстав. Видатки на мишки, заправки картриджів - не є національною програмою, а є поточними видатками. Користуйтесь як підставою рішенням про місцевий бюджет - є виділена окремо Програма інформатизації, значить і видатки, згідно неї. Є розумні казначеї, можна пояснювати
Ikar Катерина
14.11.2019
Згоден, так само як з Євгеном....нема програми то нема чого і погоджувати
Бухгалтер
14.11.2019
Так вона повинна бути ( програми Інформатизації) та КПК 0817520 щоб не порушити чинне законодавство!
Оля Бухгалтер
15.11.2019
Є закон...ще з серпня потрібно було проводити роботу? Що вигадувати? Працюйте!!!
Оля Оля
22.11.2019
Вважаю що мінуси ставлять лодарі((()
Юлія
14.11.2019
Да...кінець року, звітність, планування нового бюджетного року, маса паперової документації, не витримує комп'ютерна техніка, картриджі горять (не говорячи про нерви бухгалтера), а в нас тут - Національна програма інформатизації ! Шановна редакціє, зверніться , будь ласка, від імені багатостраждальних бухгалтерів - нехай пояснять толком, куди нам притулить їхню програму і кому від неї стало легше жить. Невже заправка мого картриджа на довоєнному комп'ютері заслуговує на таку шану - аж на погодження з Генеральним державним замовником Національної програми інформатизації?
Оля
15.11.2019
Я теж "багатостраждальний" головбух, робота не легка, але є законодавство. За цей час поки Ви обсусолюєте цю тему могли вже затвердити цю програму( яка ще з серпня повинна бути затверджена), паспорт, мережу, відкрити рахунок, подати повідомлення....Та ні, так не цікаво. Будемо нити, це змінить Закон.ідіть працюйте
Олена Оля
18.11.2019
Доброго дня! Не могли б Ви більш конкретно розказати як це зробити?! По якому бюджету Ви її затверджували та по якому КПК?
Оля Олена
20.11.2019
Затвердили на сесії місцеву програму Інформатизації (ми-ОМС). Затвердили кошториси КПК 7520
Настя
22.11.2019
Втратила цінність своя професія "Бухгалтер"-: одне нітьйо( вибачте на слові)працює ним хто попало , хто роботи не знайшов десь..Знали куди йшли!!! Посада така що не буде сумно ніколи! Її потрібно любити. Люблю !!!! А хто ні- шукайте щось інше. Краще б допомогли б порадою( прикладом своїм, досвідом) як зробити !!! Закон є Закон !!! Дякую Оля за поради
Коля Настя
22.11.2019
Євген взагалі відповідає тільки тим кому хоче.Програма фіт бюджет- клас. Але для кого вона? Ціна точно не бюджетна.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі