Інформація по темі "" | Публікації по тегу
11.02.21
17005 0
Друкувати
Обране

Нові функціональні можливості СДО

На виконання звернень користувачів СДО, Казначейством розширені функціональні можливості системи за такими напрямками.

 

Оновлено інтерфейс модуля системи для роботи із бюджетними документами.

- назва модуля «СДО: введення документів» змінена на «СДО:  Бюджетні документи»;

- для зручності користувачів бюджетні документи згруповані за видами (планові показники, розподіли асигнувань, зобов’язання, тощо) і  розташовані безпосередньо на екрані, замість випадаючого списку  усього переліку бюджетних документів, серед якого користувач обирав потрібний;

- для полегшення роботи користувача назви документів доповнено підказкою щодо назви транспортного файлу якій відповідає само цьому типу документа.

Перелік операцій доповнено новим документом «Розпорядження про виділення коштів ЗФ до СФ МБ (бюджет розвитку)».

Для місцевих фінансових органів реалізовано нову операцію по  формуванню в електронному вигляді розпорядчого документа для спрямування коштів із загального фонду місцевого бюджету до бюджету розвитку – Розпорядження про виділення коштів загального (спеціального) фонду місцевих бюджетів (додаток 30 до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, наказ МФУ  від  23.08.2012 №938).

Формування Розпорядження можливе шляхом заповнення форми ручного вводу або шляхом імпорту транспортного файлу. При формуванні документа шляхом імпорту, слід дотримуватись вимог щодо назви транспортного файлу та його структури, встановленими п. 4.3 Наказу Міністерства фінансів України від 11.03.2008 № 373 «Про затвердження формату та регламенту обміну інформацією між місцевими фінансовими органами та територіальними органами Державного казначейства України» (зі змінами).

Звертаємо увагу, що у реквізиті «Номер рахунка, на який буде перераховано кошти за операціями із фінансування» - слід зазначати номер рахунка спеціального фонду відповідного місцевого бюджету, на який кошти будуть зараховані за результатом виконання операції (балансовий рахунок 3241). Усі рахунки зазначаються у форматі IBAN.

Для отримання доступу до зазначеної операції необхідно подати до органу Казначейства Заявку про надання доступу до системи дистанційного обслуговування клієнтів з використанням програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – Казначейство» (розпорядники бюджетних коштів).

Актуальні зразки Заявок розміщені: офіційний вебпортал Казначейства, рубрика Електронні сервіси > Система дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства – Казначейство» > Зразки документів.

Модуль «СДО:  Бюджетні документи» доповнено розділом «Друк бюджетних документів».

Розділ призначений для перегляду та друку документів, що були направлені через СДО та опрацьовані органами Казначейства.

Документи для друку формуються із відмітками Казначейства (у вигляді штампу) щодо часу отримання документа та результату опрацювання: оплачено\зареєстровано (наводиться обліковий номер документа в органі Казначейства,) або відхилено  (зазначається причина повернення).  

На даний час реалізовано друк таких бюджетних документів:

- Реєстр бюджетних зобов’язань;

- Реєстр бюджетних фінансових зобов’язань;

- Розпорядження про виділення  коштів ЗФ/СФ МБ (асигнування);

- Розпорядження про виділення  коштів ЗФ до СФ МБ (бюджет розвитку).

 

Зазначені зміни будуть внесені у «Керівництво користувача» найближчим часом.

Джерело:
ДКСУ
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі