Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.08.18
5642 11
Друкувати
Обране

Роз’яснення: Що необхідно зробити регіонам, щоб реформовані медзаклади й надалі брали участь у програмі “Доступні ліки”

Згідно з українським законодавством, комунальні некомерційні підприємства не є розпорядниками бюджетних коштів. Саме тому самоврядні органи місцевої влади мають в місячний термін своїми рішеннями визначити розпорядниками бюджетних коштів обласні, районні, державні адміністрації та ОТГ.

Ці дії невідкладно необхідно виконати у тих регіонах, де кінцевими розпорядниками бюджетних коштів є автономізовані медзаклади, що надають первинну медичну допомогу. МОЗ України також звертає увагу, що нові розпорядники бюджетних коштів мають переукласти угоди з аптеками, що беруть участь у програмі “Доступні ліки”.

При цьому слід звернути особливу увагу на погашення існуючої заборгованості перед аптечними закладами.

Офіційний лист з роз’ясненнями вже відправлено керівникам департаментів охорони здоров’я в областях. Ознайомитися з листом можна за посиланням: https://bit.ly/2whg1bJ

Усі приватні медзаклади, що уклали договір з Нацслужбою здоров’я, вже мають право розпочати виписувати рецепти на ліки за програмою. Для цього їм необхідно звернутися до визначеного розпорядника коштів та отримати необхідне погодження.

Фізичні особи-підприємці найближчим часом також отримають законно цю можливість. Міністерство вже підготувало проект змін до постанови і найближчим часом направить його на розгляд Кабінету Міністрів України.  

МОЗ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
тетяна
27.08.2018
от і припливли
а що робити, коли скоротили спеціаліста з питань охорони здоров"я, бо колись вже створили ПМСД
Дмтирй тетяна
28.08.2018
Плили, плили …., і на березі всралися” ©
Наталія
28.08.2018
А як бути п.38 ч.1 ст. 2 БКУ Чи не краще було б, щоб КНП було визначено отримувачем цих коштів та само укладало угоди та проводило розрахунки з аптеками?МОЗ необхідно внести зміни до всіх нормативних докуметів та додати отримувача бюджетних коштів?
Инга
28.08.2018
Так что нужно делать?? Ну ничего не понятно, как и кто будет оплачивать возмещение, с кем аптека заключит договор?????? КНП будет выписывать рецепты- это понятно, ну а дальше что и кто??
Богдан Инга
29.08.2018
Відшкодовує головний розпорядник , а КНП є одержувачем
Ірина Богдан
29.08.2018
Примірний договір на відшкодування був затверджений наказом МОЗ №326, але він двохсторонній. А на нараді в управлінні казначейства сказали, що договір підписується трьохсторонній. Більше питань, ніж відповідей... Аптека пропонує підписати такий же договір, що був з КЗОЗ(двохсторонній), замінивши реквізити КЗОЗ на РДА. Ніхто нічого не може в області підсказати. Працівника з питань охорони здоровя в РДА немає. От і крайній знову бухгалтер.
Тетяна Ірина
30.08.2018
У зв’язку з відсутністю у штаті РДА працівника з питань охорони здоров’я є єдиний шлях підписати трьохсторонню угоду де визначити обов’язки кожної із сторін:
КНП - виписують рецепти, аналізують реєстри та передають їх до оплати до РДА,
аптеки - відпускають ліки за отриманими рецептами, складають реєстри та надають їх для аналазу до КНП,
РДА - на підставі проаналізованих рецептів проводять реімбурсацію на рахунки аптек.
Инга Богдан
29.08.2018
Это понятно, что головний розпорядник відшкодовує, а какая роль КНП? Они выписывают рецепты! а кто отчитываться будет по выписанным рецептам, по переданным рецептам ? Тоже головний розпорядник? откуда у него такая информация, он же только оплачивает уже готовые реестра. И вообще зачем главному распорядителю весь этот движ, оплачивать чьи-то документы.
лла Инга
28.08.2018
теж це цікавить
Наталія
29.08.2018
А хто у головного розпорядника буде відповідати за правильність поданих аптекою звітів при відсутності фармацевта та мед.працівника?
Тетяна
29.08.2018
Цікаво згідно ст. 89 БКУ енергоносії передбачаються для первинки за рахунок місцевих бюджетів. Як КНП буде в мережі головного розпорядника "одержувач" чи " розпорядник"? Абсурд. Друзі хто що знає пишіть! Дякую.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі