Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.05.15
2342 0
Друкувати
Обране

Щодо фінансування міжшкільних навчально-виробничих комбінатів

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ, ЛИСТ, від 09.04.2015 р. N 1/11-5183

На виконання резолюції Віце-прем'єр-міністра України - Міністра культури України В. Кириленка від 17 березня 2015 р. N 10529/1/1-15 в Міністерстві розглянули Ваше звернення від 18.02.2015 N 02-5/105 до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти стосовно врегулювання питання фінансування міжшкільних навчально-виробничих комбінатів та в межах компетенції інформуємо про наступне.

Навчання учнів у загальноосвітніх навчальних закладах здійснюється за Типовими навчальними планами, розробленими відповідно до державних стандартів освіти і затвердженими у встановленому порядку. Серед навчальних предметів передбачено і такі предмети, як "Трудове навчання" (5 - 9 кл.), "Технології" (10 - 11 кл.) тощо.

З метою задоволення потреби громадян у поглибленні базової трудової підготовки школярів та охоплення їх різними формами навчання в Україні були створені міжшкільні навчально-виробничі комбінати (МНВК), завданням яких і є трудова підготовка учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також забезпечення профорієнтаційної, допрофесійної, професійної підготовки.

Отже, вивчення трудового навчання, технологій, інформатики тощо можуть здійснюватись у вищезазначених міжшкільних навчально-виробничих комбінатах, до яких загальноосвітніми школами передається певний обсяг навчальних годин з цих предметів.

Одночасно з направленням загальноосвітніми навчальними закладами учнів до міжшкільних навчально-виробничих комбінатів їм передаються й кошти на забезпечення виконання цієї роботи в обсязі переданих годин.

З огляду на викладене, а також у зв'язку з численними зверненнями до Міністерства щодо фінансування міжшкільних навчально-виробничих комбінатів МОН звернулося до Мінфіну (лист від 14.02.2015 N 1/12-1141) з проханням внести зміни до Бюджетного кодексу України та доповнити частину першу статті 1032 після підпункту 6) наступним абзацом:

"Кошти субвенції можуть спрямовуватись до міжшкільних навчально-виробничих комбінатів на здійснення трудової підготовки учнів загальноосвітніх навчальних закладів в обсязі навчальних годин, затверджених навчальними планами, і переданих з загальноосвітніх навчальних закладів.".

Проте на даний час зазначені пропозиції МОН не враховані.

 

Заступник Міністра -
керівник апарату
О. В. Дерев'янко

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі