Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.03.15
1342 0
Друкувати
Обране

У 2015 році кошти Держфонду регіонального розвитку використовуватимуться за окремим порядком

Мінрегіоном розроблено окремий Порядок підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, а також Порядок використання таких коштів у 2015 році. Про це сказала начальник Управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону Надія Бондарчук під час другого засідання Експертної ради з питань децентралізації, місцевого самоврядування та регіональної політики при Мінрегіоні України.

За її словами, необхідність розробки окремого порядку використання коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році виникла у зв’язку з тим, що минулого року коштів Фонду передбачено не було, відповідні проекти та програми не фінансувалися, тому освоїти передбачені у Держбюджеті 2015 року кошти за звичайним порядком технічно неможливо.

Надія Бондарчук повідомила, що у 2015 році кошти Фонду використовуватимуться у відповідності до Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року та до стратегій розвитку регіонів, планів заходів з їх реалізації  або стратегічних цілей та завдань розвитку регіонів, де такі стратегії станом на 1 березня 2015 року не затверджені.

Основними напрямами використання коштів будуть:

— впровадження проектів співробітництва територіальних громад;

— заходи з підтримки добровільно об’єднаних територіальних громад;

— добудова об’єктів незавершеного будівництва шляхом фінансування об'єктів з високим ступенем будівельної готовності, що будуть прийняті в експлуатацію у 2015 році;

— забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та сімей військовослужбовців – учасників антитерористичної операції;

— фінансування проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2013-2014 роках.

За матеріалами ПРЕС-СЛУЖБИ МІНІСТЕРСТВА РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі