Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.04.20
11398 9
Друкувати
Обране

Верховна Рада підтримала зміни до Держбюджету на 2020 рік

Народні депутати України 249 голосами ухвалили зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»

Під час свого виступу в Парламенті Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав народних депутатів підтримати цей законопроект.

«Це – найвищий рівень відповідальності. Це – підтримка сценарію виходу України з кризи. В останній версії змін до Бюджету, завдяки, в тому числі, і народним депутатам, нам вдалося повернути фінансування багатьох програм. Зокрема, це стосується додаткового фінансування регіонів, культури та освіти», – зазначив Денис Шмигаль.

Він наголосив, що жодна гривня не буде вилучена з бюджету армії та військових. Натомість, сьогодні найголовніше – це спрямувати кошти на заходи для подолання наслідків коронавірусу.

«Це підтримка лікарів, закупівля медичного обладнання. Видатки Міністерства охорони здоров’я пропонується збільшити на 16,4 млрд грн. Загалом  разом з іншими видатками, фінансування медицини зросте фактично у 1,5 раза», – наголосив Прем’єр-міністр.

Також будуть збільшені видатки Пенсійного фонду – на 29,7 млрд грн. Ці кошти підуть на індексацію пенсій, виплати по 1 тис. грн пенсіонерам, які отримують менше 5 тис. грн.

Крім того, планується збільшити видатки Міністерства соціальної політики на 19,5 млрд грн, що дозволить підтримати людей, які втратили роботу через коронавірус.

Проект Держбюджету передбачає створення Фонду боротьби з коронавірусом та його наслідками, бюджет якого становитиме 64,7 млрд грн.

За його словами, ці кошти підуть на додаткові виплати медпрацівникам, які залучені до боротьби з коронавірусом, закупівлю медобладнання, надання грошової допомоги членам сімей медичних працівників, які загинули від COVID-19 тощо.

Водночас очільник Уряду наголосив, що проект «Велике будівництво» залишається в пріоритеті, на нього закладено 72 млрд грн.

Денис Шмигаль подякував народним депутатам за спільну продуктивну роботу та підтримку.

www.kmu.gov.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
9
Вован Зєльоний
13.04.2020
Найбільш постраждалі статті витратДля фінансування заходів щодо боротьби з коронавірусом і збільшення виплати скорочено фінансування низки статей витрат. Зокрема, на 8,2 млрд гривень скорочено витрати на пільги та субсидії, 2,6 млрд гривень втратив Фонд регіонального розвитку, на 2,3 млрд гривень урізано фінансування культури і спорту, на 2,1 млрд гривень - субвенція територіальним громадам, на 1,6 млрд гривень - Фонд енергоефективності, на 1,55 млрд гривень - субвенція вчителям.
Sneman Вован Зєльоний
13.04.2020
Субсидии пока что можно сократить, потому что отопительный сезон закончен. Точно так же и с развитием, культурой и спортом. Давайте смотреть на вещи здраво, без эмоций. Если не остановить распространение эпидемии - то потом будет ни до субсидий, ни до спорта, ни до строительства.
Оля Sneman
14.04.2020
А эпидемии онкологии у нас нет? Почему никто не пишет сколько людей умирает от рака каждый день?
Sneman Оля
14.04.2020
Пишут и про рак. По всему миру умирают десятки тысяч за день. Но давайте не забывать о том, что сейчас мы имеем дело с новым инфекционным заболеванием, которое распространяется в геометрической прогрессии. А противопоставить нам практически нечего, кроме масок, костюмов и собственной ответственности и сознательности. Мне сегодняшняя ситуация напоминает 2014 год. Про армию вспомнили только тогда, когда возникла реальная угроза захвата государства. Надеюсь, что сейчас отношение к медицине тоже будет пересмотрено. Но, повторюсь, сегодня очень много зависит и от нас самих.
Енгрібьорд Оля
14.04.2020
Можемо, ще побалакати про туберкульоз і закриті тубдиспансери. Але, що це дасть? Рак, принаймі, не інфекційне захворювання.
Вован Зєльоний Sneman
13.04.2020
а хіба немає, якось резерву ось на такі непередбачені видатки?
Sneman Вован Зєльоний
13.04.2020
Закон "Про госбюджет на 2020 год" не является государственной тайной, достаточно просто набрать строчку в гугле и увидеть, что назначения по КПК 3511030 "Резервный фонд" на момент утверждения составляли 1,5 млрд.грн. на все про все. И не забывайте, что проголосовали этот бюджет 14 ноября 2019 года, когда про короновирус еще и знать не знали.
Оля
15.04.2020
Я бы ликвидировала Конституционный суд, который своими решениями вредит государству, как будто этих "судеек" специально к нам заслали! Не говоря о том, что его содержание в месяц равно 10 летнему удержанию всех пенсионеров Украины!
Олександр Оля
15.04.2020
Підтримую. Суд, який приймає рішення дуже швидко, якщо воно вигідне для влади. А якщо це якийсь сміливий громадянин судиться з державою, то суд "переходить до закритої частини", яка тягнеться роками.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі