Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.04.15
1989 0
Друкувати
Обране

Використовуємо кошти освітньої та медичної субвенцій: роз'яснює Мінфін

В Мінфіні запзначили, що статтею 1032 Бюджетного кодексу України і Порядком та умовами надання освітньої субвенції, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 № 6, регламентовано, що освітня субвенція спрямовується на оплату поточних видатків окремих типів навчальних закладів.

Відповідно до Порядку та умов надання медичної субвенції, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 23.01.2015  № 11, субвенція спрямовується на оплату поточних видатків закладів охорони здоров’я та програм у сфері охорони здоров’я, визначених у статті 1034 Бюджетного кодексу України.

Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» визначено перелік кодів економічної класифікації видатків, які належать до поточних, а наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333 затверджено інструкцію щодо  їх застосування.

Відповідно до економічної класифікації видатки на придбання продуктів харчування належать до поточних видатків.

Таким чином, кошти освітньої субвенції можуть спрямовуватися на харчування учнів 1–4 класів та пільгової категорії. Перелік пільгової категорії дітей, яким надається безкоштовне харчування, визначено статтею 5 Закону України від 26.04.2001 № 2402 «Про охорону дитинства» (зі змінами).

Відповідно до законів України «Про освіту» та «Про охорону дитинства» місцеві органи влади можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.

У разі якщо шкільний автобус знаходиться на балансі навчального закладу, кошти субвенції можуть спрямовуватися на видатки з підвозу учнів.

У разі коли шкільний автобус знаходиться на балансі відділу (управління) освіти чи сільської, селищної, міської ради, видатки з підвозу учнів повинні передбачатися за рахунок коштів відповідного бюджету.

За матеріалами Мінфіну

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі