Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.03.24
2113 1
Друкувати
Обране

Який документ потрібен для реєстрації в казначействі зобов'язань з плати за надання доступу до електронного майданчика

Статтею 9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" (далі - Закон) визначено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи.

Порядок створення, прийняття і відображення у бухгалтерському обліку, а також зберігання первинних документів встановлено Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24.05.95 N 88 (далі - Положення).

Відповідно до пункту 2.6 Положення первинні документи складаються на бланках типових і спеціалізованих форм, затверджених відповідним органом державної влади. Документування господарських операцій може здійснюватись із використанням виготовлених самостійно бланків, які повинні містити обов'язкові реквізити чи реквізити типових або спеціалізованих форм.

Одночасно, статтею 8 Закону визначено, що питання організації бухгалтерського обліку на підприємстві належать до компетенції його власника (власників) або уповноваженого органу (посадової особи) відповідно до законодавства та установчих документів, який здійснює керівництво підприємством і несе відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах.

Отже, підтвердним документом для реєстрації в органі Казначейства бюджетних зобов'язань / бюджетних фінансових зобов'язань розпорядника (одержувача) бюджетних коштів з плати за надання доступу до електронних сервісів з автоматичним обміном інформацією (онлайн-сервісів) може бути рахунок оператора авторизованого електронного майданчика. 

Лист ДКСУ від 07.03.2024 р. N 15-12-12/5009

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Ірен
22.03.2024
І як вести облік потім? Це буде як з періодичними виданнями?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі