Інформація по темі "" | Публікації по тегу
24.03.15
2216 0
Друкувати
Обране

Зміни в порядку покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів

Кабмін вніс зміни до Порядку покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів, якими відкоригував умови надання позик місцевим бюджетам.

Встановлено, що позики надаються територіальними органами Казначейства у разі:

1) наявності тимчасового касового розриву місцевого бюджету, обсяг якого визначається за встановленою формулою (Kr = (Z + D) – Rd – V);

2) відсутності простроченої кредиторської заборгованості місцевого бюджету за позиками, отриманими у фінансових установах.

Відтак, Кабмін прибрав такі умови для надання позик як:

— відсутність заборгованості місцевого бюджету за коштами, що передаються до державного бюджету, обчисленої виходячи з фактичного обсягу доходів, що враховуються під час визначення обсягу міжбюджетних трансфертів, з урахуванням нормативу щоденних відрахувань, визначеного законом про Державний бюджет України на відповідний бюджетний період;

— відсутність в місцевому бюджеті коштів загального фонду на вкладних (депозитних) рахунках у банках, крім банків, у яких уведено мораторій на задоволення вимог кредиторів та щодо яких відповідним місцевим фінансовим органом ведеться претензійно-позовна робота з повернення бюджетних коштів з вкладів (депозитів).

Проте Кабмін встановив, що позики не надаються у разі розміщення на дату отримання позики коштів місцевого бюджету на депозитах (крім коштів, розміщених до 1 січня 2015 р.) та/або обслуговування коштів місцевого бюджету в частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ в установах банків.

Такі зміни затверджені постановою КМУ від 18.03.2015 р. № 123, яка набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготування замітки документ офіційно не опубліковано.

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі