Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.03.16
7413 4
Друкувати
Обране

Арсеній Яценюк: Нова модель державної служби та нова система оплати праці створять соціальний ліфт для тих, хто хоче професійно займатися держслужбою

Імплементація закону про державну службу дозволить збудувати нову систему координат у міністерствах і нову систему політичної відповідальності партій, які делегували своїх міністрів до складу Уряду, - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в п’ятницю, 25 березня.

Арсеній Яценюк зазначив, що запроваджується якісно нова модель державної служби, яка відповідає європейським стандартам.

Якщо ухвалений закон України про державну службу буде правильно імплементований, сказав Глава Уряду, це створить соціальний ліфт для осіб, які хочуть професійно займатися державною службою.

Цим законом, нагадав він, впроваджується інститут державного секретаря, який має стати «технократичним керівником Міністерства»: «Державний секретар не буде залежати від політичної волі чи політичної конструкції коаліції. А коаліція, Парламент і призначений Міністр несуть вже політичну відповідальність за члена Кабінету Міністрів».

«Політичний конфлікт таким чином вичерпаний. Може бути виключно дискусія з приводу системи управління всередині Міністерства, цілей, завдань і політики», - додав він.

«Ми крок за кроком рухаємося до будівництва нової системи координат у Міністерствах і нової системи політичної відповідальності партій, які делегували своїх Міністрів до складу Уряду», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також наголосив на необхідності зміни система оплати праці в державній службі: «Це підвищить ефективність і дасть можливість дійсно фаховим людям піднятися соціальним ліфтом, отримувати відповідні посади в державній службі. І це ще одна частина боротьби з корупцією».

Арсеній Яценюк доручив Міністру соціальної політики України Павлу Розенку разом із Міністерством фінансів України опрацювати питання створення комісії щодо системи оплати праці для державних службовців.

 ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
Вячеслав
28.03.2016
Нормально так, через 3 месяца решили, что самое время подумать, чтоб подумать какая будет система оплаты... наверно как с постановой 1013 итог выльется в какую-то постанову в конце мая, и всё будем по сумасшедшему пересчитывать, обсчитывать и менять все приказы...
Елена
29.03.2016
Стільки я віддала державній службі, так мені подобалась моя робота... Але за тим, що моя з/п не дотягувала навіть до мінімальної - змушена була звільнитись.... А саме тепер вони думають про оплату праці... Шо там думати - як ще раз надурити людям голови та дати надію???? Буду дуже рада за тих, хто дійсно любить свою роботу, якщо зміни в зарплатах все-таки стануться!
Коля
29.03.2016
У країні немає промислового виробництва: пострадянські промислові підприємства знищені, а нових не створено. І немає у країні бажаючих налагодити випуск конкурентноспроможної промислової продукції, наприклад, сучасної техніки та автоматики. Але у країні безліч політичних партій та безліч бажаючих працювати у різних гілках влади, тонами продукувати нікому не потрібні накази, розпорядження, рішення і т.п., від яких, по великому рахунку, лише шкода. Ви де-небуть бачили українського виробництва сучасну техніку? Хоча б побутову? Країна, по великому рахунку, існує лише завдяки чотирьом джерелам "доходу": 1) вивезення за кордон сировини , у тому числі, вторинної; 2) ввезення імпортної готової продукції, у тому числі, напівфабрикатів; 3)постійні зовнішні запозичення;4) внутрішні узаконені шахраювання, у тому числі, знецінення національних грошей.
Яяяяяяя Коля
30.03.2016
Важко не погодитися...
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі