Інформація по темі "" | Публікації по тегу
07.05.21
10491 5
Друкувати
Обране

Шмигаль анонсував скорочення 10% посад держслужбовців до кінця року

Кількість посад державних службовців зменшиться на 10% у другому півріччі цього року в рамках скорочення надлишкових та реформи державного управління.
Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у своєму Телеграм-каналі.

"Протягом останніх 4-х років держорганами утримуються в середньому 39 тисяч вакансій, що становить 17,7% від загальної кількості держслужбовців. Це призводить до збільшення виплат надбавок за часто суб'єктивним та неефективним принципом. Вже у другому півріччі цього року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%", - написав він.

Шмигаль наголосив, що уряд робить важливі кроки для успішного завершення реформи державного управління, яка дасть змогу усунути наявні проблеми, покращити ефективність та підняти престиж посади держслужбовця.

Крім того, Шмигаль поінформував, що цього року запроваджують пілотний проєкт щодо системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад і це обговорили на нараді з міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, заступником Мінфіну Романом Єрмоличевим і головою Нацагентства з питань держслужби Наталією Алюшиною.

Він пояснив, що спочатку у проєкті візьмуть участь працівники Секретаріату Кабміну, Мінфін, Мінцифри й Нацагентства з питань державної служби. Надалі планують розширити проєкт на всі відомства.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
5
ГАННА
07.05.2021
Спочатку нехай зарплати піднімуть не собі, ти тим хто дійсно працює на мін зп
Лада))
07.05.2021
Краще залиште 10% дармоїдів, що сидять у ВР!!!
Тетяна
07.05.2021
а прем"єр-міністр не хоче приклад подать, власну посаду скоротити к ... ......?
Ольга
07.05.2021
Та відмініть уже цю держслужбу і не позорьтеся. Вже немає кому працювати.І не рівняйте видатки держслужбовці кат. А І В.
Михайло
08.05.2021
Краще підніміть свій зад,та реально подивіться що робиться на віддалених районах від обласних цетрів,ви скоротіть службовців в центральному апараті,а не по сервісних центрах на місцях,де люди змушені працювати практично за мінімалку та ще й в кабальних умовах,про який престиж держслужби може йти мова.Це просто пусті розмови,а насправді ніхто не розуміє і не вникає як люди працюють на тій державній службі.В теперішній час державна служба,перетворена в службу самовиживання та найменш оплачувану роботу, що можливо знайти, посадові оклади начальника відділу рда 5450грн це смішно....яка держава така і держслужба.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі