Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.09.22
3065 0
Друкувати
Обране

У держслужбовців, що виїхали з України, стаж іде – роз’яснення

Держслужбовцям, які через війну виїхали за кордон або змінили місце проживання всередині країни і пішли у відпустку без збереження зарплати, увесь період перебування у такій відпустці зараховується до стажу державної служби.

НАДС оприлюднило відповідне роз’яснення від 13 вересня 2022 р. № 157р/з

Нагадаємо, відповідно до частини четвертої статті 12 Закону №2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» у період дії воєнного стану роботодавець за заявою працівника, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи, в обов’язковому порядку надає йому відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у заяві, але не більше 90 календарних днів.

За цим же законом встановлено, що час перебування у такій відпустці не зараховується до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку, передбаченого пунктом 4 частини першої статті 9 Закону України «Про відпустки».

НАДС констатувало, що період перебування держслужбовця у відпустці без збереження заробітної плати, наданої відповідно до частини четвертої статті 12 Закону №2136-ІХ, зараховується до стажу державної служби. А це дає право на встановлення надбавки за вислугу років та надання додаткової щорічної оплачуваної відпустки.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×