Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.02.18
7042 21
Друкувати
Обране

Геннадій Зубко: На наступній сесії запропонуємо Парламенту наблизити межі районів до госпітальних округів

Маємо проблему з дублюванням функцій, особливо у районах, територія яких покрита однією громадою. Таких наразі сім. Є райони, територія яких покрита кількома ОТГ. Таким чином, функції виконкомів громад та райдержадміністрації дублюються. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю порталу «Децентралізація».

«У районах, територія яких повністю покрита об’єднаними громадами, райради усвідомлюють, що втратили повноваження. Запропонуємо Верховній Раді здійснити укрупнення декількох районів. Це певним чином розв’яже проблему дублювання функцій, заощадить державні гроші та забезпечить чинним районним адміністраціям та радам навантаження. На наступній сесії запропонуємо Парламенту наблизити межі районів до госпітальних округів», - зазначив урядовець.

Він підкреслив, що питання районів необхідно вирішити цього року. «Адже адміністративні витрати на район, у якому є кілька ОТГ, а також райрада і РДА, часом перевищують витрати на розвиток інфраструктури. Так не може бути. Тому ми створили кілька дієвих інструментів, прийнявши закон про добровільне приєднання, що дав можливість громадам укрупнюватися. Очікуємо прийняття у другому читанні законопроекту № 6466, який дасть можливість створювати ОТГ містам обласного значення», - наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, вже визначено перелік функцій та посад, які мають залишитися на районному рівні. «Це управління соцзахисту, фінансове управління, управління економіки тощо. Райдержадміністрація повинна координувати дії територіальних громад, зокрема й щодо дорожнього господарства. Якщо дорога ремонтується, то ремонт має бути виконаний комплексно, а не шматками: лише до межі тієї чи іншої ОТГ. РДА має повідомляти громади про державні програми – наприклад, з підтримки тваринництва та оновлення сільськогосподарської техніки. Там не розподілятимуть кошти, а лише координуватимуть напрямки роботи громад. А дублювання функцій ми прибираємо постановою Кабміну», - зауважив Геннадій Зубко.

На його думку, ОТГ мають перебрати функції спорту, культури, освіти, первинної медицини, агропромислового розвитку.

КМУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
21
Тетяна
09.02.2018
Цитита:"На його думку, ОТГ мають перебрати функції спорту, культури, освіти, первинної медицини, агропромислового розвитку" та "має залишитися на районному рівні управління соцзахисту, фінансове управління, управління економіки тощо". Коротше кажучи, ОТГ працюють, а райадміністрації далі біля корита гроші дерибанять. Може райдержадміністрації взагалі вже мають відмерти, як атавізм.
Власа Тетяна
09.02.2018
я теж так думаю.і взагалі останнім часом адміністрації і фін відділи взагалі просто "видимість" роботи роблять Контроль прийшов, перекинули-рахуйте. хоча всі цифри в них є. так ще й шукають де б у нас грошей зняти, лишніх.
Влада Власа
09.02.2018
Повністю погоджуюсь!!! Перекидати контролі в рда виходить краще всього.
Світлана
09.02.2018
Ну не буде фінансового управління районної державної адміністрації буде (напиклад як в охороні здоровя) районна служба фінансового моніторингу (без свого контролю всіх гілок на районному рівні вони (влада) нас не залишать), або придумають щось інше, по бухгалтерії їх он як поперло всі бухгалтера в шоці
Ганна -Світлані-Власіі
09.02.2018
Якраз фінансові управління і є сьогодні робочими конячками, які розрулюють ситуації, якщо ви вважаєте що це видимість, то прийдіть і попрацюйте у фінуправлінні, де відповідальність за помилки - кримінальна і зарплата 4000 грн, розумники! мабуть ви не знаєте що таке бюджет і як його поділити !Коли видатки покриваються лише на 60%. Контролі то верхушки айзбергу, до їх подання ще йде колосальна робота, яку ви не бачете, не знаєте , а цвірінькаєте! Хто має сьогодні отг той знає, що сьогодні без фінансових управлінь рда вони ніхто, згодом звичайно навчаться, але зараз ми тягнем їх на своїх плечах. Вважаю що без відділу АПК - хліб родитеме, без відділу економіки- Заводи працюватимуть, без методистів-вчителі будуть навчати дітей, без оргвідділу - грамади будуть працювати, а без відділу фінансів- буде усім гаплик! Бюджетники без зарплати, пільговики та малозабезпечені - без допомог, сидітимете без світла і тепла! Не знаєте роботи цього механізму - не лізьте його ремонтувати і не коментуйте його роботу!
ой не надо Ганна -Світлані-Власіі
12.02.2018
Да, мы типа не видим на сессиях как финуправление деньги распределяет - кому вершки, а кому корешки.
Тетяна Ганна -Світлані-Власіі
09.02.2018
Вибачте, але смішно читати. З Ваших слів виходить, що вся рушійна сила всіх процесів в районі - це фінансовий відділ. Але на справді,фінансовий відділ - це тільки допоміжна галузь. Ви правильно написали "поки ОТГ самі не навчилися виконувати цю роботу", але вони з часом навчаться. Зараз в мене мабуть полетять тапки, але скажу, що я сама фінансист й прекрасно бачу, скільки зайвих хвиль робиться в окремих організаціях, щоб показати значимість їх роботи.
Інна Тетяна
09.02.2018
Не полетять, працювала і в фінвідділі району два роки і в сільській раді, так в сільській раді важче, бо треба бути і фінансистом і бухгалтером і казначеем. І всі такі важні,а ти один на всі служби і десять начальників сидять і чекають поки ти їм цифри принесеш. А те що дадуть фінвідділи - копійки, ти людям в очі конкретно дивишся, коли урізаєш. А зато не дай господь поставиш щось не в доплати, а надбавки в якійсь затрапезній таблиці, то горя необерешся - які ми всі тупі прямо. А ти просто не встигаєш їх запроси обробити і свою пряму бухгалтерську роботу виконувати.
ЛІНА
09.02.2018
ГАННА !!!!!!! ПРО ЯКИХ 4000 ЗАРПЛАТИ ВИ ГОВОРИТЕ ??????? ДЛЯ ФІНАНСОВИХ УПРАВЛІНЬ ОБДИРАЮТЬ ВСІ ІНШІ УСТАНОВИ, КОЛИ "ТВОРЯТЬСЯ КОШТОРИСИ"!!!!!!
Оксана ЛІНА
12.02.2018
Це показує, що нічого не розумієте... Запамьятайте - управлыння фынансыв фынансуються як и все РДА з Державного бюджету!!!
Світлана Оксана
12.02.2018
Розуміємо, знаємо, та бачимо по деклараціям на сайті НАЗК скільки отримує такий самий головний спеціаліст у фінансовому відділі РДА і в других відділах РДА (з такими самими відсотками стажу)
Тетяна Оксана
12.02.2018
Якщо має хто дані про середню річну ЗП у працівників фінвідділів та відділів економіки, то дискусія вмре сама собою. Хоча і перші, і другі є працівниками структурних відділів РДА і фінансуються з Держбюджету.
Оксана Тетяна
12.02.2018
тут є все починаючи з 2014 року dostup.pravda.com.ua. і саме на рівні районів, названа вами середньорічна зарплата "не дотягивает, как говорят" до середньої по країні...)
Світлана ЛІНА
12.02.2018
Повністю Вас підтримую. Фінансові запити фінвідділи дають пишим те що потрібно, а вони урізають як потрібно їм, причом усіх і охорону здоровя також, а потім приходе жовтень, на носі листопад і майже кінець року на заробітні плати хватає лиш на 3 квартали і починає фінвідділ репетувати що будите робити і куди дивились як подавали потребу на поточний рік, І ТІЛЬКИ ПОПРОБУЙ СКАЗАТИ що потребу на поточний рік в кінці минулого року двічі а то і тричі урізав саме ФІНВІДДІЛ (таке враження що вони виділяють зі свого карману), а потім поділити не можуть, свісно нічого вже ділити.
Оксана Світлана
12.02.2018
Звісно, - медичну субвенцію, до речі так як й освітню, - управління фінансів надають з обласного бюджету своїм розпорядженням - все так легко... )
Олена
11.02.2018
Шановні, які ОТГ писати не вміють баран, на баранові. В одному з районів Житомирської області голова ОТГ пацан якому 28 років, говорити і писати не може. Що він може корисного зробити для громади. Про який бюджет говорити, для нього це взагалі китайська грамота. І не тільки, таких самих зібрав працівників, що зроблять вони. Люди з такими керівниками ми знову втрачаємо роки розвитку громади.
Ганна-девчонкам
12.02.2018
Годі вам! Якщо фінансове управління у вашому розумінні - допоміжна галузь, то все зрозуміло з вашими знаннями. Щоб зрозуміти важливість роботи ФУ, закрийте управління на 5 днів і все стане на свої місця, побачите скільки людей стоятиме під РДА. А що коштів в місцевих бюджетах не вистачає, і видатки покриваються доходами лише на 60% то як поділити той бюджет щоб усім вистачило . Звичайно задоволених від кошторисів мало! Але бюджет це той самий гаманець, якщо в ньому немає коштів то нічого й купити не можна, або вистачає на хліб світло та газ! те ж і в бюджеті.
le Ганна-девчонкам
12.02.2018
Якщо вас так зачепило, значить ви відчуваєте несправедливість такого відношення у свою сторону, значит ви порядна, але ФУ у всіх різні, я своє, м'яко кажучи, не поважаю бо є за шо. Навіть молоді депутати, щось починають подозрівати про ФУ, є до них претензії.
Олена
13.02.2018
Ну-ну, а закрийте управління соцзахисту хоч на день....
ОВ Олена
13.02.2018
Так, підтримую))) Соцзахист - це така цікава галузь, що крутиться голова від категорій обслуговування. Всі "обєздоленні" тут, попробуй тільки двері прикрити, не то що закрити...
Наталія
14.02.2018
хня децентралізація мене вже кумаре,райони розвалити,всих розігнати,в ОТГ пороздувати штати.Чисельність однієї громади ( три сільських ради) вже перевищує чисельність працівників РДА з їхніми структурними підрозділами.До 2020 року вони на державних субвенціях, а далі що?Що розвивати,особливо в сільській місцевості, аграрії як сіяли так і сіють.За медицину це просто "туши свєт",краще ходити хворому на роботу ,ніж бігати по лікарям.


Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі