Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.02.16
1921 0
Друкувати
Обране

Голови громад і старости мають навчитися європейському досвіду розвитку територій, - Геннадій Зубко

Ми повинні навчати людей, які працюють в місцевих адміністраціях, органах місцевого самоврядування і особливо голів нових об’єднаних територіальних громад, лідерів громад, які готуються до об’єднання.

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр - Міністр  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Геннадій Зубко.

«Ми повинні сьогодні навчити людей, які обрані головами об’єднаних громад, працювати в зовсім іншій системі координат. Не в радянській системі управління, коли рішення приймалися Прем’єр-міністром, Віце-прем’єр-міністром, міністрами або директорами департаментів, а самостійно визначати пріоритети розвитку своїх громад», - наголосив урядовець.

«Нові голови громад та заступники голів обласної державної адміністрації, які відповідальні за реформи, повинні розуміти один одного і говорити однією мовою, а для цього їм потрібно отримати необхідні знання», - сказав він.

«Сьогодні ми підписали не просто черговий меморандум. Цей проект дозволить практичноімплементувати закони з децентралізації на місця. Цей проект навчить людей на місцях управляти в новій системі координат і нести відповідальність за прийняті рішення», - підкреслив Геннадій Зубко.

У вівторок Віце-прем’єр-міністр - Міністр  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Геннадій Зубко та виконавчий директор Асоціації міст України МирославПітцик підписали Меморандум про узгодження мети діяльності щодо впровадження реформи місцевого самоврядування між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

ПРЕС-СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі