Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.06.15
1550 0
Друкувати
Обране

Комітет Верховної Ради роз’яснив скільки може тривати громадське обговорення добровільного об’єднання територіальних громад

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на запит Мінрегіону дав роз’яснення положень Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в частині визначення строків здійснення окремих етапів об’єднання.

Комітет, спираючись на думку фахівців Асоціації міст України та Мінрегіону, зазначає, що громадське обговорення разом з підготовкою до нього об’єктивно займає лише декілька днів, а не 30 чи 60.

Тобто підтверджується, що проведення громадського обговорення протягом певної кількості днів слід розуміти, як визначення граничного проміжку часу.

При цьому Комітет звертає увагу, що призначаючи громадське обговорення сільський, селищний, міський голова повинен виходити з необхідності залучення якомога більшої кількості зацікавлених учасників, враховуючи організаційні можливості виконавчих органів ради, а також визначати такі строки проведення громадського обговорення, які б слугували гарантією реалізації права громадян на висловлення власної думки.

Читати повний текст роз’яснення

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі