Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.09.16
3702 3
Друкувати
Обране

Прем'єр-міністр: Разом з передачею фінансів на місця треба підвищити відповідальність місцевих органів влади

Разом з коштами від фінансової децентралізації на місця має перейти відповідальність за їх ефективне використання, у тому числі на фінансування видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв шкіл та лікарень. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час представлення Верховній Раді України проекту Державного бюджету на 2017 рік у середу.

"У Державному бюджеті на наступний рік зберігається повноцінна децентралізація з одночасною реальною відповідальністю місцевих органів влади", – заявив Володимир Гройсман, відповідаючи на питання щодо доцільності передачі на місцеві бюджети видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я, загальноосвітніх навчальних закладів та оплату праці обслуговуючого персоналу.

Голова Уряду зазначив, що цього року відбудеться чергове суттєве зростання доходів місцевих бюджетів на рівні близько 25 млрд грн. Ці кошти треба спрямувати працювати зокрема на національну економіку та енергоефективність, зауважив він.

"Нам треба не тільки дати на місця фінанси, нам треба підвищити відповідальність. І ця відповідальність якраз полягає у тому, що власники, які володіють будинками шкіл, лікарень, мають зробити ці лікарні і школи енергоефективними. У них є на це абсолютно повні фінансові можливості ", – зауважив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що фінансування оплати комунальних послуг та енергоносіїв за рахунок субвенції не стимулює громади до енергоефективності.

"Якщо ми даємо у субвенції енергоносії, жодного стимулу енергоефективності немає. Дали мільйон – мільйон витратили, дали десять – десять витратили. А зараз кожен буде рахувати свою копієчку. І я переконаний у тому, що від цього Україна стана сильніше і сильнішим стане місцеве самоврядування", – підкреслив Володимир Гройсман.

Разом з тим, у проекті Бюджету передбачено 14,9 млрд грн дотації обласним та районним бюджетам на фінансування переданих видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я у випадку виникнення такої необхідності, зазначив Володимир Гройсман.

"Жодних загроз, жодних зривів фінансування, жодних надмірних втрат місцевих бюджетів у цій системі не передбачено і не буде. Навпаки, це ресурси, це відповідальність, це ефективність місцевої влади, яка має бути підзвітна і підконтрольна місцевим громадам", – підкреслив ГоловаУряду.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
Коля
23.09.2016
Думаю, що так звана децентралізація -- це чергова спроба узаконенного шахрайства: влада хоче передати на місця не стільки повноваження, скільки відповідальність. Точніше, безвідповідальність. Тепер якщо вас обманула державна установа, то вже облиште претензії і скарги до центральної влади, адже відповідальними за місцеві державні установи будуть місцеві органи влади. 
Світлана
26.09.2016
Чергова хрень.. задрали за дурачків держать.. отг будуть самі за енергоносії шукать гроші, а на районні бюджети дадуть додаткову дотацію.. капєц. Да здравствуєт децентралізація..
Ikar
26.09.2016
пожалуй соглашусь с Гройсманом, субвенции так как и субсидию населению не мотивируют экономит
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі