Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.11.20
47676 34
Друкувати
Обране

Прийнято Закон щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій

Законом врегульовано окремі питання організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

Законом внесено зміни до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про Кабінет Міністрів України», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Законом, зокрема, врегульовано питання:

  • закінчення повноважень сільських, селищних, міських голів, сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, районних рад у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України;
  • реорганізації сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, районних рад як юридичних осіб публічного права, у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України;
  • правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків територіальних громад, території яких були включені до територій територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України;
  • правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків районних рад, які представляли спільні інтереси територіальних громад ліквідованих районів;
  • продовження до закінчення бюджетного періоду виконання бюджетів територіальних громад, прийнятих до затвердження Кабінетом Міністрів України територій територіальних громад в регіонах України, та бюджетів районів, які ліквідовані Верховною Радою України;
  • утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України;
  • особливостей державної реєстрації щодо органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій як юридичних осіб публічного права, у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

Закон прийнято з необхідними техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №3651-д.

 

Джерело:
ВРУ
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
34
Ольга
18.11.2020
Реорганізація адміністрації - це означає що людей повинні повідомити за 2 місяці?
Людмила Ольга
18.11.2020
Державних службовців повідомляютьза 1 місяць
бух. Людмила
18.11.2020
А звіт про масове скорочення штату в центр зайнятості треба здати за 2 місяці, незалежно держ.службовець ти чи працівник. КЗпП головний закон що регулює трудові відносини.transparent_pxl.png
123
18.11.2020
Що буде зі структурними підрозділами ліквідованих РДА?
йцукен 123
18.11.2020
Як що буде - "давай, до свидания".
123 йцукен
18.11.2020
Це зрозуміло, але чи буде повне скорочення всіх підрозділів, чи залишуть якусь граничну чисельність працівників. От наприклад як соцзахисти, їх при попередньому скороченні практично не зачипило.
555 123
18.11.2020
У Вас можлово і не зацепило, а нас на соцзахисті виїхали. Взяли і скоротили в двічі більше ніж треба було, замість 4 людей 8.
123 123
18.11.2020
поки, що не можуть повністю подіти соціальний захист
Людмила
18.11.2020
за 1 місяць держслужбовці, а за 2 місяці - то прості смертні :)
Іван
18.11.2020
Тобто, як завжди, про людей ніхто не думає. Працював в управлінні агропромрозвитку - ліквідували (вдячні Дубілету), проте хочаб ми знали заздалегідь на що чекати. Тепер працюю в апараті РДА - ліквідується (великий уклін Шмигалю) і при цьому чомусь всі торохчуть за передачу майна і т.д. і т.п. і ніхто про те де подінуться люди.
Людмила
18.11.2020
Я не розумію, а коли вони планують скорочення, в цьому році? А кошти?? На заробітну плату не вистачає на листопад-грудень!!! Яке скорочення ???
Маша
18.11.2020
А при скороченні виплачують компенсацію за невикористану відпустку+ середньомісячну?
йцукен Маша
18.11.2020
Повинні, але коштів нема і не буде. Так що, напевно, прийдеться тільки через суд.
Марія
18.11.2020
да уж... європейські цінності... неандерстальське виконання.. як завжди верхівка влади продемонструвала свою неспроможність поетапного, продуманого заздалегідь, справедливого, людяного вирішення проблем держави. нема слів, одні матюки.
лариса
18.11.2020
По статистике чиновников в Украине ,в 3 раза больше, чем нужно. При этом , совковые очереди,хамство и беспорядок в госучреждениях остались. Очевидна ненужность такого количества развращенных властью чиновников .Пусть переучиваются в центрах занятости,занимаются бизнесом,платят налоги и ездят отдыхать на Карибские острова ,как все порядочные бизнесмены. Президент - красавчик! РЕСПЕКТ-!!!
Vest лариса
19.11.2020
"Порядочные бизнесмены" да, давно на Карибах, а решта "бизнесменов" стоять в "совковых" чергах, хамлять і створюють безлад. А ще коментують речі, про які не мають найменшого уявлення. А Президент-красавчик, дааа.
ги лариса
19.11.2020
у тих чиновників вже давно є бізнеса, викинуть на вулицю простих людей, вони поїдуть в польшу заробляти і присилати сюди кошти щоб родина їх витрачала на послуги і товари у порядних бізнесменів, презідент красавчік !
Оля лариса
19.11.2020
Бизнесмены - "налогоплательщики". ХА ХА ХА!!!! уклоноплательщики вы, не налогоплательщики. Не одно из вас не платит людям официально заработную плату, в производстве продуктов - одна химия, в продажах - обвес и тд. Налогоплательщики великие((
Іван лариса
18.11.2020
Ви певно не розумієте. Скорочують чиновників, які отримують мізерну зарплату і виконують багато роботи. А от "развращенных властью" штати тільки збільшують. якщо ви не цікавитесь цією темою, то навіщо взагалі тут щось коментуєте і ображаєте людей?
Тетяна лариса
18.11.2020
А мы ещё ужасались словам господина Медведева : «Меня часто спрашивают по учителям и преподавателям. Это призвание, а если хочется деньги зарабатывать, есть масса прекрасных мест, где можно сделать это быстрее и лучше. Тот же самый бизнес» У нас и своих медведевых более чем достаточно, и все такие красавчики!
бух. лариса
18.11.2020
Так зараз одну систему поламають, іншу (ОТГ) побудують. А "хамство и беспорядок" як ви кажете, у нас і в біснесі присутні, тільки в бізнесі ще є хто кого обдурить (ринкові відносини). Людям треба бути людянішими і не радіти чужому горю.
123 лариса
18.11.2020
а скільки потрібно чиновників, чи так просто написали через завість і зобіду)))
Niki
18.11.2020
Колеги, а оце що значить:2. Під час реорганізації юридичних осіб – районних державних адміністрацій, їхніх структурних підрозділів не застосовуються положення законодавства щодо: - необхідності одержання згоди кредиторів стосовно заміни боржника у зобов’язанні (переведення боргу);- права кредиторів вимагати у зв’язку з проведенням реорганізації забезпечення виконання зобов’язань, їх дострокового припинення або виконання та відшкодування збитків;- неможливості завершення реорганізації до задоволення вимог, заявлених кредиторами.Це що, заборгованість по зарплаті вони нам "прощають", а ми не зможемо навіть подати в суд, щоб витребувати свою зарплату за жовтень-листопад- грудень, бо не буде правонаступника боргів?!!!
kerr Niki
18.11.2020
До речі , дуууже цікаве Ваше питання
бух. Niki
18.11.2020
При ликвидации сдается баланс с нолями, вся существующая кредиторская задолженность передается "правонаступнику".
керр Niki
18.11.2020
буде правонаступництво по зп
Niki керр
18.11.2020
Де написано, підкажіть, хочу глянути. А в УСЗН хто буде виплачувати заборгованість по з/п?
Маша
18.11.2020
А Закон вже опубліковано? Можна посилання?
бух.
18.11.2020
https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70129вчора прийняли, ще не оприлюднили
Тома бух.
18.11.2020
Так закон ще не підписав президент,яке оприлюднення....?
пропозиція
18.11.2020
Дуже цікава річь ця реформа. Нажаль, для людей покращення від неї не буде. Все робиться "для себе" . Дуже просто все зробити, але просто-нікому не потрібно. Наприклад, всі повинні отримувати однаковий розмір пенсіі - 5500 грн ,щоб якось виживати....Реформу можно було робити по -іншому: скасувати посади заступників, начальників відділів і т.д, але "не кромсати райони" та ліпити в один. І багато іншого.. Як тільки "відриваються від корита" , так і ідеї починають лунати з верховної ради України, всі одразу "думають за людей"***.А коли всі будуть не просто базікати, а щось робити ? ЩОБ ЛЮДИ НЕ БУЛИ БОМЖАМИ У ВЛАСНІЙ КРАЇНІ МРІЙ.
Моё
18.11.2020
когда же мы наконец-то достигнем дна???
Ольга Моё
22.11.2020
Мы уже зарываемся в ил!
КокоШанель Моё
19.11.2020
Когда Сорос достигнет цели
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі