Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.03.23
11081 4
Друкувати
Обране

Щодо присвоєння рангів в органах місцевого самоврядування

Згідно зі статтею 15 Закону N 2493-III при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування присвоюються ранги у межах відповідної категорії посад (частина перша).

 

Ранги присвоюються відповідно до займаної посади, рівня професійної кваліфікації, результатів роботи (частина п'ята).

Ранги присвоюються одночасно з обранням (прийняттям) на службу в органи місцевого самоврядування або обранням (призначенням) на вищу посаду. Особам, які призначаються на посади з випробувальним строком, ранги присвоюються після його закінчення, за результатами роботи (частина шоста).

Черговий ранг присвоюється за умови, якщо посадова особа успішно відпрацювала на займаній посаді не менш як 2 роки (частина сьома).

Методичними рекомендаціями щодо присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування відповідно до статті 14 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", затвердженими наказом Головдержслужби від 28 березня 2005 року N 72, передбачено, що через два роки після присвоєння посадовій особі органів місцевого самоврядування відповідного рангу керівник державного органу за поданням безпосереднього керівника розглядає питання щодо можливості присвоєння йому чергового рангу. Позитивне рішення приймається за умови успішної роботи.

Черговий ранг присвоюється за умови, якщо посадова особа успішно відпрацювала на займаній посаді не менш як два роки з урахуванням часу присвоєння попереднього рангу державного службовця.

Враховуючи викладене, посадова особа місцевого самоврядування, про яку йде мова у зверненні, матиме право на присвоєння чергового рангу 01 квітня 2023 року за умови успішного відпрацювання на займаній посаді.

Джерело:
Лист НАДС від 27.02.2023 р. N 838/10.3-23
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
Олена
20.03.2023
Чи залишається ранг, якщо в органи місцевого самовряядування прийшли з державної служби?
Лариса Олена
21.03.2023
По суті, Закон ОМС посилається на недіючий закон для держслужбовців. То ж по факту, якщо він залишається актуальним для посадових осіб, то й ранги потрібно було б співставляти з того недіючого для держслужби Закону. Бо, скажімо, 7 ранг за теперішнім законом у держслужбовця і 7 ранг для посадової особи - це різниця відчутна. і у статусі, і у оплаті. Але маємо те, що маємо.
Тетяна Олена
20.03.2023
в теорії да, на практиці - ні, бо розумного співводношення між рангами держ.служби та ОМС досі не винайшли
Інна Олена
20.03.2023
так
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі