Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.11.15
6276 0
Друкувати
Обране

Щодо врегулювання проблемних питань фінансування у 2016 році видатків бюджетних установ в селах, селищах, містах районного значення

Доручення Прем’єр-міністра А.Яценюка на звернення Голови Парламенту В.Гройсмана

  Зокрема у листі до Уряду Спікер Парламенту В.Гройсман повідомив, що до нього надходять численні скарги з сіл, селищ, міст районного значення про те, що керівники районних державних адміністрацій вимагають від органів місцевого самоврядування зазначених населених пунктів передати заклади культури та освіти, в т.ч. дитячі садки, із комунальної власності у спільну власність територіальних громад районів, а також попередити працівників цих установ про їх переміщення та звільнення.

Свої вимоги керівники районних державних адміністрацій обґрунтовують необхідністю приведення статусу цих установ у відповідність до вимог Бюджетного кодексу України для формування місцевих бюджетів на 2016 рік.

Проте, ні Бюджетний кодекс, ні Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» не містять обов’язку передачі об’єктів комунальної власності внаслідок зміни механізму їх фінансування, - говориться у зверненні. Таким чином, відбувається підміна понять «зміни статусу підпорядкування» на «зміну форми власності». Це дискредитує реформу місцевого самоврядування і може викликати серйозну соціальну напругу серед жителів сіл, селищ, міст районного значення.

23 листопада на звернення Спікера Парламенту Голова Уряду А.Яценюк дав доручення  Н.Яресько, Г.Зубку, В.Кириленку, С.Квіту та головам обласних державних адміністрацій розглянути та вжити відповідних заходів реагування і поінформувати про результати в установлений законом строк Голову Верховної Ради України і Кабінет Міністрів України.

Ознайомитися з дорученням А.Яценюка 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі