Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.05.18
12875 3
Друкувати
Обране

У парламенті зареєстровано новий законопроект про службу в органах місцевого самоврядування

17 травня 2018 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" за № 8369 (нова редакція чинного закону).

Ініціаторами законопроекту виступили члени Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. 

Законопроект №8369, який є новою редакцією чинного Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», увібрав у себе всі положення законопроекту про службу в органах місцевого самоврядування №2489, який був відхилений парламентом під час розгляду вето Президента України 3 квітня цього року. 

Автори  нового законопроекту змінили попередню редакцію лише у таких питаннях:

  • виключено зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо заступників сільських, селищних, міських голів, про які йшлося у вето Президента України, оскільки це не є предметом правового регулювання нового закону (пропозиція АМУ);
  • поряд з конкурсом для службовців передбачено можливість просування на вищі посади без конкурсу в межах своєї категорії (крім найвищої категорії І) (пропозиція АМУ);
  • виключено типове положення про преміювання (пропозиція АМУ);
  • встановлено орієнтовний обсяг видатків на навчання службовців  - до 2% фонду оплати праці (пропозиція Нацдержслужби).

Передбачається, що редакційне вдосконалення законопроекту відбуватиметься в ході підготовки його до другого читання.

decentralization.gov.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
LEXXX
18.05.2018
Я звичайно радий за тих працівникив, які переконані, що Нова редакція закону "Про службу в ОМС" принесе їм якісь позитиви, однак, як то кажуть - є один нюанс.
Відповідно до частини другої статті 107 Регламенту ВРУ "відхилений Верховною Радою законопроект або законопроект, що повторює його за суттю, не може бути внесений на поточній та наступній за нею позачерговій сесіях Верховної Ради відповідного скликання".
Тому новий законопроект "Про службу в ОМС" міг з'явитися не раніше 4 вересня 2018 року.
Але на свята (100-річчя держслужби) трапляються дива і на такі формальності вже ніхто не зважає.
УСЗН
18.05.2018
А є в цьому проекті нам нові ранги і вислуга як у держслужбовців?
Віктор Вікторович
18.05.2018
А чи не погіршить новий законопроект матеріальне становище посадових осіб місцевого самоврядування , адже 18 травня набула чинності Постанова КМУ №363 від 10.05.2018 ? Див. Урядовий курєр за 18.05.18. Цією постановою значно підвищуються посадові оклади в ОМС, а фактично через рік після підвищення держслужбовцям,прирівнюють посадові оклади до окладів держслужбовців. А новий законопроект про службу в ОМС, якщо він повторює попередній заветований Президентом, передбачає встановлення посадових окладів від мінімального прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а це менше ніж у постанові КМУ від 10.05.18 №363
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі