Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.04.15
1274 0
Друкувати
Обране

В Україні розпочали роботу офіси реформ

Регіональні офіси з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади приступили до роботи. У свій перший робочий день представники офісів реформ працювали в Києві на підготовчому семінарі. А вже 30 квітня, експерти продовжать роботу в регіонах.

Як пояснив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, офіси реформ на першому етапі  надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу облдержадміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування на базовому рівні.

«Створення спроможних територіальних громад шляхом їх добровільного об’єднання потребує посиленої уваги з боку всіх зацікавлених сторін – з боку влади, органів місцевого самоврядування, громад. Відповідальні за проведення цього процесу на місцях є саме облдержадміністрації. І їх першим помічником у цій роботі – від формування проекту перспективного плану формування територій громад до їх затвердження сесіями обласних рад, буде саме Офіс реформ», - прокоментував В’ячеслав Негода.

Він підкреслив, що час на підготовку планів обмежений. До червня, крім підготовки проектів перспективних планів, вони мають пройти всебічні консультації з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціаціями.

«Важливо вчасно, до червня, підготувати та затвердити перспективні плани. Без них регіони не зможуть отримувати фінансування на розвиток з Державного фонду регіонального розвитку. А взагалі весь процес формування спроможних територіальних громад має бути завершений у вересні. Планується, що чергові місцеві вибори, які відповідно до Конституції України мають відбутися 25 жовтня, будуть проведені вже на новій територіальній основі», - поінформував В’ячеслав Негода.

Найближчими днями офіси реформ спільно з керівництвом облдержадміністрацій проведуть прес-конференції для регіональних ЗМІ.

Раніше Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що проведення в Україні децентралізації, невід’ємною частиною якої є створення спроможних територіальних громад, є  тим інструментом, який вивів Німеччину, Польщу, Францію до рівня країн з найрозвинутішою економікою. 

Прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі