Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.01.20
21268 4
Друкувати
Обране

Індексацію зарплати можуть скасувати

В Раді уже зареєстрували законопроект № 2708 про працю, напередодні схвалений урядом. Він має змінити застарілий КЗпП.

Разом із новелами у трудових відносинах і виписуванні норм нового по суті Трудового кодексу, законотворці хочуть переписати й ряд інших законів України. Серед них  –  Закон України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.1991 р. № 1282-XII.

Із об’єктів індексації заберуть оплату праці (грошове забезпечення). Зникне й решта норм, які регулювали порядок індексації оплати праці.

Водночас новий законопроект про працю не передбачає механізмів, які б гарантували підвищення оплати праці. Єдиний таким механізмом залишиться розмір мінімальної зарплати. Цей показник  враховуватиме прогнозний індекс споживчих цін, а його розмір визначатимуть в Держбюджеті.

Водночас мінімальний посадовий оклад складатиме не менше 50% мінімальної зарплати.

Нагадаємо, що уряд хоче запровадити 7 видів трудових договорів у законі, який замінить КЗпП. Окрім того протягом місяця планують змінити Звіт з ЄСВ заради електронних трудових книжок. 

interbuh.com.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
Інна
03.01.2020
Щось зовсім замало змін....давайте щомісяця щось змінюйте...нехай ці бухгалтери загнуться на своїх робочих місцях!!!!!!!!!!
1'234
03.01.2020
Тієї індексації було як кіт наплакав. Всеодно інфляцію реальну не показують. То хай забирають - що з нею що без неї однаково.
Наталя
03.01.2020
Вообще не понимаю, когда эти бухгалтера могут всё читать.... Может не спят совсем... Если бы не ваши статьи, которые хоть немножко открывают нам бесконечно длинные реформы, то вообще не знаю чтобы и знала:))))Пока прочитаешь, работать некогда....Спасибо за ваш труд!!!!
...
08.01.2020
По суті тієї суми індексації не відчувається, що є вона, що немає її... Та й навіть коли вона є, то її з*їдає мінімалка...
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×