Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.11.12
1801 0
Друкувати
Обране

Строк замісництва посади

Головний бухгалтер іде у декретну відпустку, але 3 роки відпустки використовувати не збирається. На час її відсутності призначається виконуючий обов'язки головного бухгалтера, бо через декілька місяців вийде головний бухгалтер на роботу з неповним робочим днем. На який строк можна використовувати В.О. головбуха ?

У випадку, наведеному у запитанні, передбачено, що виконувати обов'язки відсутнього головного бухгалтера буде працівник цієї ж установи.


Так, працівника, який виконуватиме обов'язки головного бухгалтера, що перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років, оформлено на умовах тимчасового замісництва.


Регламентування тимчасового замісництва здійснюється відповідно до роз'яснень Державного комітету Ради Міністрів СРСР з питань праці та заробітної плати і Секретаріату ВЦРПС «Про порядок оплати тимчасового замісництва» від 29.12.65 р. № 30/39. Конкретного терміну, протягом якого працівник може працювати на умовах тимчасового замісництва, у вказаному роз'ясненні не зазначено. Однак рекомендуємо у наказі про тимчасово замісництво вказати, що тимчасове замісництво запроваджується «на строк відпустки для догляду за дитиною віком до трьох років (прізвище, ім’я та по батькові головного бухгалтера) до дня фактичного виходу зазначеної працівниці з відпустки».


Якщо для виконання обов'язків головного бухгалтера на період перебування ним у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку прийнято нового працівника (який не значиться у штаті), то з ним необхідно укласти строковий трудовий договір.


Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі